KADİR TEKİN
En kolay akşam yemeği önerilerinden biri olan Arnavut ciğeri tarifi birçok kişi tarafından sevilerek hazırlanıyor. Doyurucu bir tarif olan Arnavut ciğeri şipşak kısa sürede pişiyor ve sofrada yerini alıyor.
Şipşak bir şekilde hazırlanan Arnavut ciğeri tarifinin püf noktaları bulunuyor. Arnavut ciğerinin püf noktalarından biri yıkamamak. Çünkü ciğer yıkarsa sertleşir. Peki, en kolay Arnavut ciğeri nasıl hazırlanır? Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Adım adım Arnavut ciğeri tarifi...
Malzemeler
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 su bardağı un
Tuz
Toz veya pul biber
Kızartma için;
3 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
Kuru Soğan
Kimyon
Maydanoz
Sumak
Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın.
Afiyet olsun!