En kolay akşam yemeği önerisi: Şipşak Arnavut ciğeri tarifi! Püf noktası yıkamamak

Akşam yemeği için kolay tariflerden biri olan Arnavut ciğeri birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Arnavut ciğeri pişirmeden önce birkaç püf nokta bilmeniz gerekiyor. Şipşak hazır olan Arnavut ciğeri tarifinin püf noktası yıkamamak, çünkü ciğer yıkandığında sertleşir. Peki, en kolay Arnavut ciğeri nasıl hazırlanır? Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Adım adım Arnavut ciğeri tarifi...

KADİR TEKİN

En kolay akşam yemeği önerilerinden biri olan Arnavut ciğeri tarifi birçok kişi tarafından sevilerek hazırlanıyor. Doyurucu bir tarif olan Arnavut ciğeri şipşak kısa sürede pişiyor ve sofrada yerini alıyor.

EN KOLAY AKŞAM YEMEĞİ ÖNERİSİ

Şipşak bir şekilde hazırlanan Arnavut ciğeri tarifinin püf noktaları bulunuyor. Arnavut ciğerinin püf noktalarından biri yıkamamak. Çünkü ciğer yıkarsa sertleşir. Peki, en kolay Arnavut ciğeri nasıl hazırlanır? Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Adım adım Arnavut ciğeri tarifi...

ŞİPŞAK ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Malzemeler

800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

1 su bardağı un

Tuz

Toz veya pul biber

Kızartma için;

3 su bardağı sıvı yağ

Servis için;

Kuru Soğan

Kimyon

Maydanoz

Sumak

ŞİPŞAK ARNAVUT CİĞERİ HAZIRLANIŞI

Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.

Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.

Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın.

Afiyet olsun!