En kolay 5 soğuk tatlı tarifi: Magnolia, tiramisu, sütlaç, kup ve parfe

Yazın sevilen 5 soğuk tatlı tarifini sizler için bir araya getirdik. Magnolia, tiramisu, sütlaç, vişneli kup ve çikolatalı parfe tarifi en çok araştırılan tatlı çeşitlerinin başında geliyor. Yaz sıcağında ferahlık veren soğuk tatlı tarifleri bizden deneyimlemesi sizden.

Yaz sıcağında soğuk tatlılar hayat kurtarıyor. Magnolia, sütlaç, tiramisu, vişneli kup ve çikolatalı parfe tarifi denemeye ne dersiniz? Yazın sevilen ve yemeklerden sonra ağır gelmeyen 5 soğuk tatlı tarifini bir araya getirdik. Magnoliayla serinleyebilir sütlaçla hafifleyebilirsiniz.

Soğuk tatlılar genelde muhallebi, krema ya da sütle hazırlandığından dolayı hem pratik hem de lezzetli oluyor. Fırında pişme süresinin olmaması da yapan kişi açısından zamandan tasarruf. İster misafire ister kendinize hazırlayabileceğiniz 5 soğuk tatlı tarifine bayılacaksınız. İşte adım adım magnolia, sütlaç, tiramisu, vişneli kup ve çikolatalı parfe tarifi...

1. ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 tane yumurta sarısı

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket süt kreması

10 adet çilek

ARASI VEYA ÜZERİ İÇİN

1 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ YAPILIŞI

1. Nişasta, şeker, un, toz vanilya ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak ocağa alın.

2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.

3. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı yakaladığınızda altını kapatın.

4. Eğer topaklanma oldu ise blenderden geçirin ve soğumaya bırakın.

5. Muhallebi soğurken bisküvileri rondodan geçirin.

6. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket kremayı ekleyin. Ardından blenderla veya çırpma teli ile karıştırın.

7. Cam kâseye, kuplara veya borcama dökebilirsiniz.

8. Sıra en keyifli kısma geldi. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin. Evde çilek yoksa kiviyle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

2. KOLAY TİRAMİSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet pandispanya keki(Hazır kekleri kullanabilirsiniz)

Muhallebisi için

1 adet yumurta

Bir paket labne peyniri (200 gram)

2.5 su bardağı süt

3 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı un

Islatmak için

Yarım su bardağı sıcak su

3'ü bir arada hazır kahve

Üzeri için

Kakao

KOLAY TİRAMİSU TARİFİ

Kolay tatlı tarifi arıyorsanız bu tarif tam ağzınıza layık. Çünkü tiramisuyu yapmak sadece 30 dakikanızı alır. Tiramisu tarifi için önce muhallebiyi hazırlayın. Şeker, un, süt ve yumurtayı çırpın. Ardından ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Pütür pütür olmaması için arada karıştırın.

Biraz soğuduktan sonra labne peynirini ekleyin, iyi çırpın ya da mikserle karıştırın. Tiramisu için muhallebi hazır.

Pandispanyayı ıslatmak için sıcak suyu bir tabağa alın ve içine kahveyi dökerek karıştırın.

Servis tabağına pandispanya kekinin bir katını yerleştirin ve sulu kahvenin yarısıyla ıslatın. İki pandispanya arasına muhallebiden koyun.

Pandispanyanın diğer tarafını da sulu kahveyle ıslatın ve muhallebili karışımın üzerine kapatın.

Kalan muhallebiyi pastanın üzerine dökün. Pastanın üzeri ve kenarlarını güzelce kapatın.

Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpin. Üzerini kahve parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz. Tiramisu tarifi hazır. Afiyet olsun...

3. KİLO ALDIRMAYAN SÜTLAÇ TARİFİ

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı yulaf

2 yemek kaşığı pekmez

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Yarım çay bardağı ceviz

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

KİLO ALDIRMAYAN SÜTLAÇ TARİFİ

Kilo aldırmayan sütlaç tarifi için önce sütle yulafı tencereye koyun ve birlikte pişirin. Kısık ateşte pişen yulafa Hindistan cevizini, vanilyayı ve tarçını ekleyin.

Ocaktan aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyip ardından pekmezi ilave edin. Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.

4. VİŞNELİ KUP TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 litre süt

1 paket burçak bisküvi

2 bardak vişne suyu

1 bardak su

3 bardak şeker

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 paket vanilin

VİŞNELİ KUP TARİFİ NASIL YAPILIR?

Vişneli kup tarifi için önce bisküvileri rondodan geçirin ya da elinizde ufak hâle getirin. Kupların alt kısımlarına yerleştirin.

Ardından vişneli kup muhallebisini hazırlayın. 1 litre sütü, 1,5 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı unu ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.

Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatarak 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Vişneli kupun püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır. Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca kuplara paylaştırın.

Muhallebi kuğlarda soğurken vişneli sosu hazırlayın.

2 su bardağı vişne suyunu, 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye alıp yoğun kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra kuplarda muhallebinin üzerine vişne sosunu dökün. Vişneli kup tarifi hazır. Dolaba kaldırarak soğutun ve afiyetle tüketin.

5. MEYVELİ PARFE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 paket krem şanti

2 su bardağı süt

1 paket halley ya da istenen bisküvi

Yarım çay bardağı doğranmış kuru kayısı

1 çay bardağı ceviz

1 paket vanilya

İsteğe göre muz veya çilek

1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

Çikolata sosu

MEYVELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Meyveli parfe tarifi sıcak havalarda soğuk soğuk ferahlık veren bir tariftir. Üstelik bu tatlının malzemelerinde sınır yok, özgürce zenginleştirebilirsiniz. İstediğiniz birçok malzemeyi ekleyebilirsiniz.

Krem şantiyi paketteki süt miktarına göre hazırlayın.

Koyulaşınca içine kırılmış halleyleri yada bisküvileri doğrayın, damla çikolatayı, kayısıları, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ekleyip karıştırın.

Parfeyi koyacağınız kalıba streç serin. Parfeyi içine koyup üzerini düzleştirin.

Kenarlarından sarkan streçle üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 5 saat bekletin

Parfe donarken çikolata sosunu hazırlayın.

Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosunu gezdirin. Meyveli ve damla çikolatalı parfe servise hazır. Afiyet olsun...