En inatçı lekeleri, pası ve kireci tek hamlede çıkartıyor! 2 malzemeli doğal temizlik ürünü

Kimyasal maddelere karşı alerjiniz varsa bu iki malzemeyle en inatçı lekeleri, pası ve kireci tek hamlede çıkartıyor. Evde her alanda kullanabileceğiniz bu doğal temizlik ürününe hayran kalacaksınız. İşte 2 malzemeli doğal temizlik ürünü...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğal temizlik ürünü sayesinde tasarrufta yapabilirsiniz. 2 malzeme ile hazırlanan bu doğal temizlik ürünü kiri, kireci, pası ve lekeleri tarihe karıştırıyor. Ayrıca solunum yollarınıza zarar vermiyor.

Evinizi antibakteriyellerden arındırarak parlaklık temizlik sağlıyor. Evinizdeki tüm kimyasalların pabucunu dama attıracak karışımın hazırlanışı da oldukça basittir. Ancak her kullanacağınız esnada karıştırın. Daha etkilidir.

2 MALZEMELİ DOĞAL TEMİZLİK ÜRÜNÜ

Banyo ve lavabodaki pas ve kireçlerden kurtulmak için bir su bardağı sirkenin içine bir yemek kaşığı karbonat koyun karıştırın. Pasın kirecin üzerine döküp 10 dakika bekleyin. Derinlemesine ovalayın. Ilık su dökerek yıkayın.

Çaydanlık içi ya da ketil içinde oluşan kireç içinde sirke karbonat mucize etkilidir. 2 su bardağı su koyun. Üzerine bir bardak sirke ve bir kaşık karbonat dökün. Çaydanlığı ocağa koyun ketili da çalıştırın. 2 -3 dakika kaynadıktan sonra alın ve ovalayarak yıkayın.

Dolaplardaki yap sıçramalarını ya da ocaktaki yemek kalıntıları içinde sirke ve karbonat kullanabilirsiniz.

Öte yandan karbonat ve sirke karışımıyla diş temizliğinizi bile yapabilirsiniz.

Çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesinin içindeki kokudan kurtulmak için bile uzmanlar yıkama haznesine karbonat ve sirke koyulmasını önerir.

Evi haftada bir iki defa sirkeli karbonatlı suyla silerseniz toz uzun süre toz tutmasını önlemiş olursunuz.

Bir damlası ömürlük yapıyor! Salça küflenmesini unutturan yöntem...

Evi temizlerken kendinizi öldürmeyin! Kimyasal maddelerden önce doğal yollara başvurun