En inatçı kahve ve çay lekelerini bitiren bilgi! Halınız eskisinden de yeni görünecek...

Aniden halıya dökülen kahve çay inatçı lekelere neden olur. Uğraştıran bu lekeleri çok basit şekilde çıkartmak için kolları sıvama vakti geldi. Bu karışım halılarınızı eskisinden de yeni yapacak. İşte halıdaki çay kahve lekelerini çıkartan yöntem...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En inatçı lekeler arasında yer alan kahve ve çay halıları daha eski yıpranmış gösterir. Birçok yöntem olmasına rağmen halılar erkenden hasar alır. Bu da solmalarına neden olur. Halıların daha parlak ve canlı görünmesi için en etkili karışımı sizler için araştırdık.

Kimyasal malzemeler halıların yüzeylerinde hasara neden olur. Bu yüzden uzmanlar halıları daha çok doğal karışımlarla temizlemeyi önerir.

HALIDAKİ ÇAY KAHVE LEKERİNİ ÇIKARTAN YÖNTEM

Bir kovanın yarısına kadar sıcak su doldurun. İçerisine bir kase rendelenmiş beyaz sabun ve bir litre sirke boşaltın.

Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra içine temiz bir sünger koyun. Çay kahve dökülen alana süngeri sıkarak silin.

Akabinde isterseniz çamaşır deterjanı ya da bulaşık parlatıcısını çay kahve lekesinin olduğu alana dökün. Biraz ovalayın. Ardından nemli bir bezle silin.

Bazı temizlik uzmanları kurumuş ve inatçı lekeler için diş macununun etkili olduğunun altını çizdi. Bir süngerin üstüne diş macunu sıkın. Lekenin olduğu alanı ovalayın. Sonra ıslak bir bezle üstünden geçin.

Lavabo giderlerindeki mikrop yuvası! Tek hamlede hepsini kökten temizliyor