AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Patlıcanın etle buluştuğu en nefis yemeklerden biri olan karnıyarık tarifiyle en güzel misafirlerinizi ağır bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Pratik ve hızlı olan bu tarif için kolları sıvayın.
Tam bir vitamin deposu olan karnıyarık ülkemizde hemen hemen her bölgede meşhurdur. Pilav ve cacıkla beraber servis edildiğinde zengin bir sunum keyfi sağlar.
4 adet orta boy ince patlıcan
400 gram parmak ucu büyüklüğünde kesilmiş kırmızı et
4 tane arpa soğan
Bir adet yeşil bir adet kırmızı biber
Bir yemek kaşığı domates biber salça karışımı
Yarım çay kaşığı ucu kadar toz biber karabiber
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
Patlıcanları çizgi şeklinde kesin. Ve yağda kızartın. Yağ çeken bir kağıdın üzerinde bekletin.
Akabinde ise bir tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine et, atıp karıştırın
O sırada biber ve soğanları ince kıyım kesin.
Bunları da ilave ederek karıştırın.
Baharatları koyduktan sonra ocaktan alın.
Bir fırın tepsisine patlıcanları koyup ortadan kesin.
İçine eti ekleyin. Akabinde bir kapta domates kabuklarını soyup rendeleyin. Bu domates rendesini karnıyarıkların üzerine döküp bir bardakta ılık su üzerinde gezdirip 200 derece ısıttığınız fırına koyun.
20 dakika sonra yemeğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...