En hızlı ve pratik akşam yemeği! İri etli karnıyarık nasıl yapılır?

Kış sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir olan karnıyarığın en pratik ve hızlı tarifini sizler için derledik. Ancak bu tarif oldukça farklıdır. İri etten yapılan bu lezzete bayılmaya hazır mısınız? Peki İri etli karnıyarık nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Patlıcanın etle buluştuğu en nefis yemeklerden biri olan karnıyarık tarifiyle en güzel misafirlerinizi ağır bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Pratik ve hızlı olan bu tarif için kolları sıvayın.

Tam bir vitamin deposu olan karnıyarık ülkemizde hemen hemen her bölgede meşhurdur. Pilav ve cacıkla beraber servis edildiğinde zengin bir sunum keyfi sağlar.

PEKİ İRİ ETLİ KAYNIYARIK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 adet orta boy ince patlıcan

400 gram parmak ucu büyüklüğünde kesilmiş kırmızı et

4 tane arpa soğan

Bir adet yeşil bir adet kırmızı biber

Bir yemek kaşığı domates biber salça karışımı

Yarım çay kaşığı ucu kadar toz biber karabiber

Yarım demet maydanoz

2 adet domates

YAPILIŞI

Patlıcanları çizgi şeklinde kesin. Ve yağda kızartın. Yağ çeken bir kağıdın üzerinde bekletin.

Akabinde ise bir tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine et, atıp karıştırın

O sırada biber ve soğanları ince kıyım kesin.

Bunları da ilave ederek karıştırın.

Baharatları koyduktan sonra ocaktan alın.

Bir fırın tepsisine patlıcanları koyup ortadan kesin.

İçine eti ekleyin. Akabinde bir kapta domates kabuklarını soyup rendeleyin. Bu domates rendesini karnıyarıkların üzerine döküp bir bardakta ılık su üzerinde gezdirip 200 derece ısıttığınız fırına koyun.

20 dakika sonra yemeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...