Tavuk göğsünün yapılışı merak ediliyor. Bayramda yemeğinizin yanına hafif bir sütlü tatlı arıyorsanız tavuk göğsü tarifi tam size göre. Tavuk göğsü malzemeleri; margarin, un, süt, şeker ve vanilya olarak sıralanıyor. Yani tüm malzemeler hemen hemen herkesin mutfağında bulunabilecek ürünler. Tavuk göğsünü tarçınla süsleyebilir veya üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz. Tavuk göğsü tarifi ile ailenizin ve misafirlerinizin aklında eşsiz bir lezzet bırakabilirsiniz. İşte en hızlı tavuk göğsü tarifi...
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı un
125 g tereyağı veya margarin
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ YAPILIŞI
Önce un ve yağı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek 3-4 dk. mikserle karıştırın. Serviste yapışmaması için karışımı dökeceğiniz kabı hafif ıslatın. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun...
TAVUK GÖĞSÜ SERVİS ÖNERİSİ
Tavuk göğsü tatlısını Hindistan cevizi, tarçın veya cevizle servis edebilirsiniz. Ayrıca meyvelerle de tatlınızı süsleyebilirsiniz.