AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mutfaktaki besinlerde küf zaman zaman kaçınılmaz oluyor ve sonunda bu besinler çöpe gidiyor. Özellikle soğan, sarımsak ve salça küfü en sık görünenler. Hem en çok kullandığımız hem de dolabın temel taşı olan bu besinlerdeki küfü basit yöntemlerle engelleyebilirsiniz.
KÜFÜ ENGELLEYEN PRATİK ÇÖZÜMLER
Besinlerdeki küfe çözüm bulmak mutfakta israfı azalttığı gibi bütçenizi de koruyor.
SOĞAN KÜFÜ
Soğan küfünü engellemek için yumurta kolisinin üzerine soğanları dizin. Üzerine bir bez örtün ve o şekilde muhafaza edin.
SALÇA KÜFÜ
Salça küfünü engellemenin birkaç yolu var. İlk olarak salça üzerine zeytinyağı dökün. Diğer bir yolda salçanın içine kullandığınız kaşığı başka bir şey bulaştırmayın. Yani salçada kullandığınız kaşık temiz olmalı. Bu küfü engelliyor.
SARIMSAK KÜFÜ
Sarımsak da minik minik kullanıldığından çok çabuk küflenen bir sebze. Sarımsak küfü için sarımsağın köklerini, tel tel olan kısımlarını yakın ve sarımsakları tuz dolu bir kapta muhafaza edin. Bu küfü geciktiriyor.