En hızlı ıslak kek tarifi

Islak kek tarifi akla herhangi bir tatlı tarifi gelmediğinde kurtarıcı oluyor. Çünkü hem kolay hem de lezzetli. Peki, ıslak kek nasıl yapılır? Islak kek, keki ve sosu olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Kekten önce hazırladığınız sos, kek piştikten sonra üzerine dökülüyor. İşte en hızlı ıslak kek tarifi ve malzemeleri...

Islak kek tarifi merak ediliyor. Islak kek tatlı tarifleri arasında en kolayı. Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok sevdiği brovniden biraz kalın olan ıslak keki misafirlerinize hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Islak kek, keki ve sosu olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Kekten önce hazırladığınız sos, kek piştikten sonra üzerine dökülüyor. Üzerine Hindistan cevizi ya da fındık serpiştirerek ıslak keki servis edebilirsiniz. Dileyenler dondurmayla da tüketebilir. İşte en hızlı ıslak kek tarifi ve malzemeleri...

ISLAK KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu

İsteğe göre içine bir avuç ceviz

ISLAK KEK SOSU İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı süt

½ su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

ISLAK KEKİN YAPILIŞI

Islak kek tarifinde önce sosu hazırlayın. Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Sonrasında ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca kenara alıp soğutun.

Keki için şeker ve yumurtalar rengi açılıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve süt ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu da ekleyip karıştırın.

Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip dilimleyin.

Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Islak kek hazır, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dahice bir fikir: Aylarca saklayabileceksiniz!

Maydanoz salatası nasıl yapılır?

Çay yanına nefis atıştırmalık

Farklı salata tarifi