En hızlı adet söktürücü bitki çayı hangisidir? Adet düzensizliği neden olur?

Her ayın belli tarihlerinde kadınlarda yaşanan adet döngüsünde yaşanan aksaklık ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Düzensizlik yaşandığında acilen müdahale edilmesi lazım. Adeti söktürmenin en kolay yolu ise bitki çaylarıdır. En etkili adet söktürücü olan bitki çayını sizler için araştırdık. Peki adet düzensizliği neden olur? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Rahim sisteminin kendini yenilediği süreye adet döngüsü denir. Kadınların ayda bir kere 4-7 gün arası yaşadığı bu sürede bazen aksaklıklar yaşanır. Adetin gecikmesi demek riskli hastalıkların ortaya çıkması demektir. Bu yüzden bir an önce adetin sökülmesi lazım. En etkili adet söktürücüyü sizler için bir araya getirdik.

Adetin düzenlenmesi için tüketilen bu bitki çayı aynı zamanda vücutta ödem birikmesini de engeller.

ADET DÜZENSİZLİĞİ NEDEN OLUR?

* Akla ilk gelen bulgu evli olan kadınlar için hamileliktir. Onun dışında ise üşütme, dengesiz spor egzersizleri, kistler, polikistik over sendromu, stres hormonundaki artış ve erken menopoz evresi adet düzensizliğine yol açar.

* Adet düzensizliği artıkça acilen bir uzmana danışmak lazım. Çünkü bu rahimin ciddi hasar almasına neden olur. Beynin işlevsellik olarak tehlike olarak algıladığı bu süreç hormonal bozukluğuna neden olabilir.

ADET SÖKTÜREN BİTKİ ÇAYI!

Doğurganlığı olumsuz etkileyen adet düzensizliğini düzene sokmak için uzmanlar kekik çayı önerir. Ancak adetten 2 gün önce bu çayı bırakmak lazım onun dışında düzenli tüketmelisiniz.

Çünkü kekik çayı adet sürecinde tüketildiğinde kramplı karın ağrılarına neden olabilir. Ayrıca kanamayı hızlandırır. Adeti düzene sokmak için kekik çayını adetten 1 gün sonra başlayıp adet süresine 2 gün kala bırakmak vücutta ödem birikimini de engeller.

Tam bir mineral deposu olan ciğer bebeklere ne zaman verilir?

Hamileler nar yiyebilir mi? Nar düşüğe neden olur mu?