Ispanak graten tarifi akşam yemeği düşünenlerin ilk tercihi oluyor. Sıcak yaz günlerinde hem hafif hem de fırın yemeği arıyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Ispanak grateni yapmak sanıldığı kadar zor değil. En önemli ve en zor kısmı ise ıspanakları temizlemek. Ispanakları yıkadıktan sonra sizi ıspanak graten lezzet yolculuğuna götüren adımlar haberimizde.
ISPANAK GRATEN TARİF İÇİN MALZEMELER
1 kilo ıspanak
1 kavanoz garnitür
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos için
1 yemek kaşığı doğal tereyağı
2 çay kaşığı un
200 ml süt
1 tabak kaşar rendesi
ISPANAK GRATEN TARİFİ YAPILIŞI
Ispanakları yıkayın ve süzün. Soğanınızı ince ince doğrayın veya rendeleyebilirsiniz.
Derin bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları da ekleyerek 6 dakika kadar birlikte kavurun.
Altını kapatın ve garnitürü ekleyip karıştırın ardından fırın tepsinize yayın. Sosunuz için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin hafif kızdırın ve ardından 2 çay kaşığı unu ekleyin 200 ml sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 2 dakika daha yakmadan kavurmaya devam edin.
Tepsiye yaydığınız ıspanağın üzerine sosu her yerine eşit gelecek şekilde yayarak üzerine kaşar rendelerini koyun. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…