En güzel kahvaltılık tarifler! Kolay kahvaltılık tarif

Kahvaltılık tarif denilince akla yumurta, krep ve pankek gibi lezzetler geliyor. Oysa Türk mutfağında kahvaltılık tarifler saymakla bitmiyor. Her sabah 'kahvaltı için ne yapsam' diye düşünenlere en güzel kahvaltı çeşitlerini sıraladık.

En çok tercih edilen kahvaltılık tarifler arasında yumurta, pankek, krep ve pişi yer alıyor. Bunlardan sıkıldıysanız sizlere kahvaltılık tarif için alternatifler hazırladık. İşte çıtır börekten pişiye kadar en güzel kahvaltılık tarifler...

Pişi: Pişiyi fırından hamur alarak veya evde hamuru kendiniz açarak da yapabilirsiniz. 

PİŞİ TARİFİ İÇİN AŞAĞIDAKİ TIKLAYIN

Kahvaltılık en pratik pişi tarifi! Pişi hamuru ve malzemeleri

Poğaça: Poğaça bereketli hamur işlerinden biridir. Peynirli, kaşarlı, sucuklu veya zeytinli poğaçalarla kahvaltınızı çeşitlendirebilirsiniz. 

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN

Bayatlamayan poğaça tarifi! Poğaça nasıl yapılır?

Krep: Krep çocuklar tarafından da çok sevilen kahvaltılık tarifler arasında yer alıyor. Krep malzemeleri: 2 adet yumurta, 2 su bardağından biraz az un, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, Pişirmek için margarin veya sıvı yağ

Krep Yapılışı: Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Teflon tavanızı margarin veya sıvıyağ ile kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Ardından reçel, bal veya istediğiniz kahvaltılık ürünü içine sürüp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Kavurmalı yumurta: Kavurmalı yumurta da kahvaltılık tariflerin olmazsa olmazıdır. Biraz tereyağı, biraz kavurmayı ısıtın. Üzerine çırptığınız yumurtayı dökün. Baharatlarla renklendirin.

Pankek: Özellikle çikolatalı pankek çocuklar tarafından kahvaltıda çok seviliyor.

Pankek yapılışı: Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine çikolata veya tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.

Çıtır börek: Börek çeşitleri de kahvaltı çeşitleri arasında çok seviliyor. 

ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN AŞAĞIDAKİ TIKLAYIN.

En lezzetli çıtır böreğin püf noktası... Çıtır börek tarifi ve malzemeleri