Kabak sinkonta tarifi merak ediliyor. Kabak sinkonta hem basit hem lezzetli. İçerisini istediğiniz yeşilliklerle donatabilirsiniz. İşte kabaklı tarif denilince akla ilk gelen yemeğin tarifi...
KABAK SİNKONTA TARİFİ
5 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet taze nane
3 dal taze soğan
Kuru nane, karabiber, pul biber
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı su
KABAK SİNKONTA TARİFİ
Kabak sinkonta tarifi için önce kabakları soyun ve halka halka dilimleyin. Bir kâsede zeytinyağı ile karıştırın. Üzerine baharatları ve tuzu da ekleyin ve karıştırın. Borcama dizin.
Başka bir kapta soğanları piyaz doğrayın. Üzerine taze nane, sarımsak ve taze soğanı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine yayın.
Sıra geldi kabak sinkontanın sosuna. Sos malzemesini karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. Kızarana kadar pişirin. Dileyenler kaşar rendeleyebilir ve halka halka domates de doğrayabilir. Afiyet olsun...