Kolajen vücuttaki bağ dokusunu hem yeniler hem de güçlendirir. Özellikle cilt için fayda sağlar. Bunun yanı sıra; saç, kas, kemik, tırnak ve kıkırdak gibi dokulara faydalı olur. Genç bir cilde sahip olmak için kolajen üretiminin yüksek olması gerekiyor. Fakat gençlik yaşları sona ererken, kolajen üretimi de azalmaya başlıyor.
Gençlik yaşları sona ererken, vücutta üretilen kolajen miktarı azalmaya başlıyor. Bunun sonucunda ise yaşlanma belirtileri baş gösteriyor. Ayrıca kötü beslenmek, stres yapmak, sigara içmek, güneşe fazla maruz kalmak ve çevre kirliliği gibi etkenler de kolajen üretimini kötü yönde etkiliyor. Fakat bazı besinlerin kolajen içermesi, adeta gençleşmeye faydalı oluyor.
Gençlik yaşları tamamlanırken, kolajen üretimi azalıyor. Fakat söz konusu kolajen kaybını önlemek ve düşen üretimi desteklemek için kolajen üretimini destekleyen besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Söz konusu besinlerin günlük beslenme rutinine eklenmesi öneriliyor.
Kolajen üretimini destekleyen besinlerden bazıları şu şekildedir;
İlikli kemik suyu.
Tavuk eti.
Hindi eti.
Sığır eti.
Balık.
Yumurtanın beyazı.
Genç bir cilt için kolajen üretimini destekleyen meyve ve sebzelerden bazıları şu şekildedir;
Böğürtlen.
Kızılcık.
Çilek.
Elma.
Yaban mersini.
Pancar.
Kiraz.
Kapya kırmızı biber.
Domates