AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hamburger arasına, pilavın yanına ekmeğin arasına giden en leziz yemek olan köftenin orijinal tarifi herkesi şaşırtıyor. Annelerin bile bilmediği bu köfte tarifiyle en ağır misafirlerinizi ağırlayabiliyorsunuz. Okul ve iş yeri yemeğine ilave edip uzun süre buzlukta da tutabilirsiniz.
En gerçek tarife sahip bu köfteler damaklarda iz bırakır. Yoğurmasına kadar nelere dikkat etmeniz konusunda sizler için ufak bir araştırma yaptık.
Orta yağlı 500 gram kıyma
Rendelenmiş bir adet soğan
Rendelenmiş bir diş sarımsak
Yarım demet mikserden geçirilmiş maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
Bir yemek kaşığı galeta unu
Yarım yemek kaşığı kurutulmuş mikserden geçirilmiş bayat ekmek
Tüm malzemeleri bir kabın içine koyun.
Bir kabın içine ılık su ilave edin.
İyice yoğurun. Yoğurdukça ellerinizi ıslatın.
20 dakika yoğurduktan sonra streçleyip dolaba kaldırın.
1 saat sonra çıkartıp ellerinizi ıslatıp yuvarlatın.
Tepsiye dizin. Kızartma sırasında ateşin kızgın olmasına dikkat edin.
Ancak kızartma esnasında ise ocağı kısın.
Afiyet şifa olsun...