En eski yöntemlerle adım adım kolay doğumun sırları! Sancılar başladıktan sonra...

Kadınların en zorlu süreçlerinden biri olan doğumu kolaylaştırmak için en eski yöntemleri sizler için araştırdık. En önemlisi de bu yöntemler normal doğumu sağlar. Peki doğumu kolaylaştıran yöntemler nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kadın vücudunun en zorlu savaşı olan doğumu kolaylaştıran tarihi bilgileri sizler için derledik. Normal doğum kadın vücudunu yeniler. Bu yüzden doğum sürecini kolaylaştıran bu formüllerle normal doğum gerçekleştirilebilir.

Normal doğum hem bebeğin sağlığını hem de anne sağlığını olumlu etkiler. Normal doğumun en etkili ilk yolu korkudur. Uzmanlar bu süreçte anne adayının olabildiğinde rahat olmasını ister.

PEKİ DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEMLER NELERDİR?

Normal doğumun ilk kuralı anne adayının ruhsal durumudur. Ruhsal süreci güçlü olan anne adayları çok kolay bir doğum gerçekleştirir. Bunun için de anne adayının antioksidan bakımından zengin besinler tüketmesi lazım. Örneğin; domates, çilek ve böğürtlen bunlardan biridir. Öte yandan ıspanak ve lahana da kolay doğum için tüketilmesi gereken besinlerdir.

Öte yandan anne adayının hareketleri kas ve kemik sisteminde gevşeme. Özellikle 4. aydan itibaren anne adayının uzman kontrolünde bacak gevşetme hareketleri yapması lazım. Özellikle pelvik hareketleri rahim ağzı kanatlarını gevşetir. Normal doğuma zemin hazırlar. Kas ve kemiklerini güçlendirmek için peynir ve yoğurt tüketimini artırmasında fayda var.

Su, normal doğumun temel taşıdır. Anne adayının bol bol su tüketmesi demek vücudun esnekliğinin artırılması demektir. Su vücutta kan dolaşımını sağlayarak anne adayını rahatlatır. Ayrıca şeker ve iyotlu tuzlardan bu süreçte uzak durun.

Ev içinde rahatlamak için ada çayı ya da üzerlik otu bol bol yakın. Bu otların içindeki enzimler solunum yoluyla sinirlerinizi rahatlatır. Mide bulantısı ve baş ağrısını azaltır.

Pelvik kaslarına zeytinyağıyla masaj yapın. Doğuma günler kala gelen ara ara sancılar için üzerlik çayı ya da pelinotu çayı tavsiye edilir.

Hamilelik boyunca sarımsak ve soğan tüketiminden geri kalmayın.

Gün içinde yavaş tempolu 1 saat yürüyün. Karbonhidrattan uzak durun.

Mevsiminde olduğunuz meyveleri tüketin.

Olumlamalar yaparak kendinizi rahatlatın. Bebeğinizle sık sık konuşarak onu da ruhsal ve fiziksel olarak doğuma hazırlayın.

Hamilelikte asla ama asla yapılmaması gerekenler! Düşük riskini artırıyor

Bilim insanları kısırlığı tetikleyen besinleri açıkladı! Üreme hormonlarını etkisiz hale getiriyorlar...