AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Her sofrada baş ağa gibi yer almazsa olmayan patates kızartmasının en doğru tarifini sizler için bir araya getirdik. Annelerin sır gibi sakladığı ancak bu uygulama ile de çıtır çıtır olan patatesleri yapmaya hazır mısınız? Patates kızartması şimdilerde fast food ürünü gibi görünse de aslında en eski lezzetlerin başında gelir.
Anadolu kadınlarının ilk yemek keşiflerinden biri olan patates kızartmasının çıtır çıtır tadı ve lezzetli görünümüyle sizler de sofralarınızı daha da şenlendirebilirsiniz.
Orta boy 5 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı un
Kızartma için; 2 su bardağı sıvı yağ
Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın.
Akabinde o dilimleri de ince uzun kesin.
Bir kabın içinde tuz, toz biber ve unu karıştırın.
Ardından patates dilimlerini iyice kurutun.
Bu un karışımının içine patatesleri atın.
Sonra çıkartıp kızgın yağa koyun.
Ardından yağ çeken bir kağıdı tabağınıza koyun.
Üzerine patatesleri bırakın.