En doğru ve çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Püf noktası...

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartmasının en doğru tarifini sizler için araştırdık. Çıtır çıtır olan bu tarifte bir de annelerin eklediği bir püf nokta var. Bu patates kızartmasının lezzetine doyum olmayacak. İşte çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktası...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Her sofrada baş ağa gibi yer almazsa olmayan patates kızartmasının en doğru tarifini sizler için bir araya getirdik. Annelerin sır gibi sakladığı ancak bu uygulama ile de çıtır çıtır olan patatesleri yapmaya hazır mısınız? Patates kızartması şimdilerde fast food ürünü gibi görünse de aslında en eski lezzetlerin başında gelir.

Anadolu kadınlarının ilk yemek keşiflerinden biri olan patates kızartmasının çıtır çıtır tadı ve lezzetli görünümüyle sizler de sofralarınızı daha da şenlendirebilirsiniz.

İŞTE ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASININ PÜF NOKTALARI

MALZEMELER

Orta boy 5 adet patates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı un

Kızartma için; 2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın.

Akabinde o dilimleri de ince uzun kesin.

Bir kabın içinde tuz, toz biber ve unu karıştırın.

Ardından patates dilimlerini iyice kurutun.

Bu un karışımının içine patatesleri atın.

Sonra çıkartıp kızgın yağa koyun.

Ardından yağ çeken bir kağıdı tabağınıza koyun.

Üzerine patatesleri bırakın.

Afiyet şifa olsun...

Çayınızı üstüne koyun! Kahvaltıların efsanesi tepsi böreğinin en kolay hali geliyor

Güçlü toksin atıcı! Evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır?