En doğru bici bici tarifi

Bici bici tarifi nişasta, genellikle gül suyu katkılı ve koyu vişne renginde görünüm elde etmek için doğal gıda boyası ile renklendirilmiş su, pudra şekeri ve ince rendelenmiş buzdan yapılır. Adana'nın tescilli lezzeti olan bici bicinin doğru tarifini sizler için derledik. İşte ''Bici bici nasıl yapılır?'' sorusunun cevabı...

Bici bici tarifi merak ediliyor. Adana'nın sıcağında serinlemek için tüketilen bici bici yapılması kolay kıvamını tutturması zor olan bir tatlı. Bici bici tarifi nişasta, genellikle gül suyu katkılı ve koyu vişne renginde görünüm elde etmek için doğal gıda boyası ile renklendirilmiş su, pudra şekeri ve ince rendelenmiş buzdan yapılır.

Bici bici tescilli lezzetler arasında yer alıyor. Bici bicinin püf noktası gül suyu lezzeti. İşte bici bici tarifi ve malzemeleri...

BİCİ BİCİ MALZEMELER

600 ml mısır nişastası

6 litre su

20 g vanilya

Bici Bici şerbeti için malzemeler

1,5 litre içme suyu

0,3-0,4 gram kırmızı toz gıda boyası

Gül suyu

BİCİ BİCİ ŞERBETİNİN HAZIRLANIŞI

1,5 litre suya 0,3-0,4 g kırmızı gıda boyası koyun. Şerbet koyu vişne rengindedir. Aromatik tat için kokusunu verecek kadar (%1'den az) gül suyu ekleyin.

Şerbeti Adana Bici Bici servisi sırasında kullanılmak üzere şişelere koyun.

BUZUN HAZIRLANIŞI

Buzun ince rendelenmesi önemlidir. Buzu kar şeklinde hazırlayın. Buzun kar taneleri gibi ince olması bici bici suyunu hızlıca soğutması, kaşıkla yenebilmesi ve ağızda hızlıca erimesi için önemlidir. Diş ve boğaz sağlığı için buz taneleri ağıza alınca hemen eriyecek ve dişle kırmayı gerektirmeyecek kadar küçük olmalıdır.

BİCİ BİCİ TARİFİ

Buzdolabında 1 gün bekletilen bici bici tepsisi tezgâha alınır. Tezgâha alınan tepsideki bici yaklaşık 5 cm'lik kareler olacak şekilde kesilir. Servis sırasında usta tepsiden 1 kare dilim alır ve küçük küpler olacak şekilde doğrar. Küp küp doğranan bici biciler normal boy bir servis kâsesine konur.

İstenilen miktarda ince rendelenmiş buz bici tanelerinin üzerine eklenir. Usta, bici bici tanelerinin üzerindeki rendelenmiş buzda pudra şekeri konulması için el becerisi ile çukur oluşturarak istenilen miktarda pudra şekeri ekler. Bunun üzerine buzun tamamı kırmızı görünüm alacak şekilde bici şerbeti gezdirilir.

İsteğe göre bunların üzerine meyve (muz, çilek, kiraz vb.) dilimleri eklenir. Adana Bici Bici altında servis tabağı olan bir kâsede ve içmek için de kaşık ve pipet ile servis edilir. Adana Bici Bicinin yanında küçük bir kâsede pudra şekeri de verilir. Bici bici hazır. Afiyet olsun...