En doğal antibiyotik! Bebeklere sarımsak ne zaman ve nasıl verilmeli?

Doğanın sunduğu en güçlü antibiyotiklerden biri olan sarımsağı bebeklere vermenin en iyi yolunu sizler için araştırdık. Hastalıklara karşı vücudu koruyan sarımsak bebeklere faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Peki bebeklere sarımsak ne zaman ve nasıl verişmeli? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hastalıklar konusunda hassas olan bebekleri virüs ve bakterilere karşı hazırlamanın en etkili yolu sarımsaktır. Ancak bebeklerin sindirim sistemi gereği katı gıdalar verilmesi uzun bir süre doğru değildir. Özellikle anne sütü tüketen bebeklere antibiyotiği yüksek besinler verilmemeli. Aksi halde aynı vitamin ve minerale sahip maddeler bağışıklık sistemine zarar verebilir.

PEKİ BEBEKLERE SARIMSAK NE ZAMAN VERİLMELİ?

Uzmanlar bebeklere 6 aydan sonra kesinlikle günde bir kes sarımsak verilmesini önerir. Sarımsak bebeklerin bağışıklığını korur. Anacak sarımsak direk olarak bebeklere verilmemeli. Bunun yerine bebeklere sarımsak verilirken ezilip mamalarının içine koyulmasında fayda var.

Ezilip mamalara eklenen sarımsak bebeklerin dışkısında kokuya neden olabilir. Ancak bağışıklıklarını güçlendirir. Gelişimlerine katkı sağlayan sarımsak sayesinde bebeklerin sağlık sorunları kısa sürede atlatılır.

BEBEKLERE SARIMSAK NASIL VERİLMELİ?

Bir kase yoğurdun içine yarım diş sarımsak ezmesi ekleyin. İçine bir çay kaşığı kadar zeytinyağı da ilave edin. Bu karışımı bebeklere ara öğün olarak verin. Öte yandan sebzeli mama püresine de aynısından yapabilirsiniz.

Sarımsaklı ezmeler bebeklerin sindirimlerinde aksamaya neden olmaz. Bu sayede sarımsak bebeklerin rahat bir uyku çekmelerine neden olur.

Çocukların kemiklerini çelik gibi yapıyor! Gece uyumadan önce bir bardak bu karışımdan içirin

Çocuklarda görülen son yılın en büyük salgını! Gözleri kör etme noktasına getiriyor