En çok sevilen iki lezzeti birleştirdi ortaya kahveli mantı çıktı

Yoğurtlu mantı, soslu mantı, Çin mantısı gibi birçok çeşidi biliyoruz. Peki, damla sakızlı kahveli mantı hiç duydunuz mu? İzmir'de yaşayan Sevim Canpolat, 100'den fazla mantı çeşidi yapıyor. Damla sakızlı ve kahveli mantının yoğun ilgi gördüğünü belirten Canpolat, kahveli mantı tarifi verdi.

DHA

İzmir'de yaşayan Sevim Canpolat yaptığı farklı mantı çeşitleriyle herkesin ilgisini çekiyor. İşletmeci Canpolat'ın dikkat çeken yeni tarifi ise damla sakızlı ve kahveli mantı. Müşterilerine 100'den fazla mantı çeşidi sunan Canpolat, damla sakızlı ve kahveli mantının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

DHA'da yer alan habere göre Sevim Canpolat, 24 yıldır 24 metrekarelik dükkânında mantı yapıyor. 100'e yakın mantı çeşidini müşterilerine sunan Canpolat, son olarak da damla sakızlı ve kahveli mantı yapmaya başladı.

Evli ve 1 çocuk annesi Sevim Canpolat, "En çok beyaz un kullanılan tercih ediliyor. Ardından da damla sakızlı kahveli mantıya talep geliyor. Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden biridir kahve. Mantı da çok severek tükettiğimiz bir besin. Bu ikisini birleştirdim ortaya çok farklı güzel bir lezzet çıktı." dedi.

MANTININ HAMURU KAHVE İLE YAPILIYOR

En çok klasik mantı ile kahve aromalı ve glütensiz undan yapılan vegan mantıların sevildiğini anlatan Canpolat, "Sürekli kendimizi yeniliyoruz. Mantıya çeşitli aromalar katıyoruz. Kahveli mantıyı tercih etmemin en önemli nedeni de rengi oldu. Ege Bölgesi'nde damla sakızlı kahveyi hepimiz çok seviyoruz. Bu nedenle mantının hamurunu kahve ile yaptım. İşimi severek yapıyorum. Burada gördüğünüz klasik mantı dışındakilerin hepsinin üretimi bana ait." diye konuştu.

Kahveli mantının ağızda güzel bir tatla birlikte koku bıraktığını söyleyen Canpolat, "Emek ve sabır isteyen bir işimiz var. Burada 1 porsiyon mantıyı yanında mezelerle beraber 30 liraya veriyoruz." dedi.

KAHVELİ MANTI TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo un, 8 gram damla sakızı, 100 gram Türk kahvesi, 35 gram tuz, 1.5 çay bardağı zeytin yağı, 13 yumurta.

Yapılışı:

Damla sakızları havanda toz haline gelene kadar dövülecek. Sonra bir kaba un koyulacak, ortası havuz şeklinde açılacak. Ardından Türk kahvesi damla sakızını tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edilecek. Yoğurulduktan ve sert bir hamur elde ettikten sonra bezelere ayırıp dinlenmeye bırakılacak. Sonra oklava yardımıyla açıp ince açılıp hamur elde edilecek. Sonra tekrar oklava yardımıyla cetvel gibi hamurları ufak kareler şeklinde kesip içine kıyma doldurup bohça şeklinde kapatılacak.