En çok aratılan soru! Hamilelikte lazer epilasyon yaptırılmalı mı?

Hamilelik oldukça riskli bir süreç olduğundan uzmanlar bazı durumlara karşı hassas olunması gerektiği konusunda uyardı. Bunlardan biri lazerdir. Hormon dengesinden kaynaklı yaşanan durumdan kaynaklı lazer gibi ciddi bir uv ışınının hamileliğe zarar verip vermediğini sizler için araştırdık. Peki hamilelikte lazer epilasyon yaptırılmalı mı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Lazer epilasyon sayesinde kıl köklerinin bitmesi hamilelik sürecinde yine başa bela olabilir. Çünkü hamilelikte bozulan hormonal denge yeniden kıl köklerini hareketlendirebilir. Bu yüzden hamilelerin çoğu lazer epilasyona bu süreçte de devam etmek ister. Ancak lazer epilasyondaki uv ışınlarının zararlı olup olmadığı merak ediliyor. Merak edilen bu konuyu ise uzmanlar açıkladı.

Tıpkı hamileyken beslenmenin önemi gibi saçları boyamak ya da lazer yaptırmak gibi konular hakkında da bilgi sahibi olmadan hareket etmek yanlıştır.

HAMİLELİKTE LAZER EPİLASYON YAPTIRILMALI MI?

Bazı güzellik merkezlerinde her ne kadar lazer epilasyon hakkında olumsuz bir yanıt gelmezse de uzmanlar gebelikte lazeri tavsiye etmez.

Çünkü hormonal bozukluk cildin incelmesine neden olur. Bu da lazere temas eden cildin daha hızlı yanmasına yol açar. Öte yandan genital bölgede yapılan lazer bebeğe hasar verir.

Ayrıca yanan kıl kökleri eskisinden daha kalın çıkmasına neden olur. Bu yüzden uzmanlar kesinlikle hamilelikte lazer epilasyonu önermez.

Lazer epilasyonla vücuda temas eden uv ışınları uzun bir süre etkisi devam ettiğinden süte de sirayet edebilir.

Gece uykularını kabusa çeviriyor! Çocuklarda salyaya neden oluyor