KADİR TEKİN
Omlet en kolay kahvaltılık tariflerin ilk sırasında yer alıyor. Omlet tarifinde bazı püf noktalar bulunuyor. Çok sıcak tavada omlet hemen yanar, orta ısı idealdir. Omletin içi sulu kalmamalı ama çok da kurutmamalısın. Hafif nemli kalması iyi olur.
Omlet tarifinde malzemelerin önceden eklenmesi işleri kolaylaştırabilir. Peynir, mantar, sucuk gibi eklemeler yapacaksan, bunları önceden pişir ve omletin üzerine dökebilirsin. İşte en basit omlet tarifi ve malzemeleri...
OMLET TARİFİ MALZEMELER (1 KİŞİLİK)
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tereyağı veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 ADIMDA OMLET TARİFİ
1. Yumurtaları bir kaseye kır ve iyice çırp. Tuz ve karabiberi ekle, karıştır.
2. Tavayı orta ateşte ısıt, yağı ekle ve yağ eriyince yumurtayı dök. Yumurtanın altı pişene kadar tavayı hafifçe oynat, ama çok karıştırma.
3. Üst kısmı hafif sulu kalınca ister olduğu gibi bırak, ister ikiye katla. Sıcak servis et.