Emziren annenin uzak durması gereken besinler! Bebeklerde zeka geriliği yapıyor

6 aya kadar bebeğin beslenmesi için tükettiği anne sütüne zehir bulaştıran besinler var. Emziren annenin tükettiği bu besinler bebeklerde zeka geriliği yapıyor. Peki emziren annenin uzak durması gereken besinler nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yapılan araştırmalarda son yıllarda bebeklerde gelişime dair yaşanan gerilemelerin kaynağı annenin tükettiği besinlerden dolayı olduğu anlaşıldı. Emzirme döneminde anne adayının tükettiği her besin süte karışır bu da bebeğin de o besinleri tüketmeye zorlar.

Araştırma yapan bilim insanları bu besinlerin bebeklerde özellikle zeka geriliğine neden olduğunun altını çizdi. Öte yandan zehirlenme ve çeşitli hastalıklara neden olan bu besinlerin neler olduğu açıklandı.

PEKİ EMRZİREN ANNELERİN UZAK DURMASI GEREKEN BESİNLER NELERDİR?

RAFİNE ŞEKER

Vücut rafine şekeri enzimlenmez ve atık olarak kalır. Süt yapan hormonlar bu besinleri kullanınca anne sütüne karışır. Bu yollarda bebekler henüz gelişmemiş vücutlarında rafine şekerine maruz kalır. Rafine şeker maddelerini vücuttan atamayan bebeklerde bağırsak hastalıkları görülür.

TRANS YAĞ

Kızartmalarda ve açık yemeklerde kullanılan bu yağ türü vücutta hormonların işleyişini etkiler. Bu da anne sütünü azaltmaya neden olur. Vitamin ve mineralleri azaltarak bebeğe geçen sütün kalitesini bozar.

İŞLENMİŞ GIDALAR

İşlenmiş sucuk, çiğ et, salam, pastırma gibi yiyecekler sinir hücrelerini geriletir. Anne sütüne karışan işlenmiş gıda maddeleri aynı etkiyi bebeklere de geçirir. Bu da bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkiler.

ASİTLİ İÇECEKLER

Anne sütüne karıştığında bebeklerde gaza neden olur. Gaz bebekler tarafından rahat çıkarılmadığından sindirim sorunlarına neden olur.

ABUR CUBUR

Vücuda giren en gereksiz besindir. İçeriklerinde jel, katı yağlar ve renklendirici maddeler bulunur. Bu maddeler anne sütüne karışır. Abur cuburdaki bu zararlı maddeler bebeklerde gelişimi destekleyen hücreleri azaltır.

Dünya genelinde o virüs yeniden hortladı! Çocuklarda kontrolsüz ilerleyerek salgına neden oldu

Anne babalar bu uyarıya kulak verin! Bebeğinizi sakın öpmeyin: Ölümcül etkisi var...