AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ramazan ayında oruç tutan emziren anneler iftar ve sahur vaktine tüketecekleri besinlere dikkat etmeli. Anne sütünün değerin, artıracak bu besinler sayesinde bebeğin gelişimine katkı sağlanabilir. Özellikle sahur vaktinde tüketilmesi gereken en faydalı besinleri sizler için derledik.
Emzirme sırasında bebeğe geçecek olan vitamin ve minerallerin değerini artıracak olan besinleri mutlaka her sahur doyasıya tüketin.
AZ HAŞLANMIŞ YUMURTA
2 adet az haşlanmış yumurta protein miktarını artırır. Bu sayede anne sütündeki doğal proteinlerde artar. Yumurtanın sarı kısmında anne sütündeki proteinlerin aynı var.
BEZELYE
Doğal bir kalsiyum kaynağı olan bezelye anne adayının emzirme kanallarını açar. İçindeki süt miktarını artırarak sütün kalitesini de artırır.
FINDIK
Sahurda tüketilen bir avuç çiğ fındık, vücudun E vitaminini dengeler. Bebeğin omega-3 yağ asitlerini artırarak beyinsel fonksiyonunu artırır.
MERCİMEK
Mercimek sindirimden sinir sistemine kadar her yere faydası olan güçlü bir besindir. Mercimekten yapılan çorba sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin sağlandığı gibi anne sütünün değeri de artar.