Emziren anne kahve içebilir mi? Bebeklerin vücuduna kafein girerse ne olur?

Emziren annelerin dikkat etmesi gereken en önemli detay tüketecekleri besinlerdir. Besinlerin barındırdığı bütün maddeler emzirme aktivitesiyle bebeklere geçebilir. Peki emziren anne kahve tüketebilir mi? Bebeklerin vücuduna kafein girerse ne olur? Sizler için merak edilen bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvenin içeriğinde bulunan kafein çok ciddi bir uyarıcıdır. Bu yüzden hamile ya da emziren kadınların kahve tiryakilikleri hakkında uzmanlar açıklamada bulundu. Emziren anne tükettiği her mineralin sütüne karıştığını bilir.

Bu yüzden tüketilen besinlere azami dikkat etmesi lazım. Tıpkı hamilelik sürecindeki gibi emzirme döneminde de bebeklere süt yoluyla bu besinlerde mineraller geçebilir.

PEKİ HAMİLE ANNELER KAHVE TÜKETEBİLİR Mİ?

Uzmanlar annelerin kahve tüketmesini emzirme döneminde aşırı tehlikeli olmayacağını belirtti. Ancak bunun tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Aşırıya kaçıldığında anne sütüne karışan kafein bebeklere geçebilir. Öte yandan uyku düzensizliğine yol açarak depresyon ve stres riskini artırır.

BEBEKLERİN VÜCUDUNA KAFEİN GİRERSE NE OLUR?

Kafein güçlü bir uyarışı olduğundan bebeklerdeki sinir sisteminde hasara neden olabilir. Tıpkı annede olduğu gibi bebeklerde de uyku sorununa neden olan kahveyi uzmanlar annelerin günde sadece bir bardak o da yumuşak içim olmasını tavsiye eder.

Bebeklerde gelişimi bile olumsuz etkileyen kafein risklidir. Yetişkinlere bile belli bir miktarı zararlı olan kafeini bebeklerden 7 yaşına kadar uzak tutun.

En hızlı adet söktürücü bitki çayı hangisidir? Adet düzensizliği neden olur?