Elyaf gibi yumuşacık poğaça tarifi! Zeytin ve peynirle tüketebilirsiniz... Doyurucu ve lezzetli kahvaltılık

Poğaça sımsıcak kokusuyla evi sarar. Poğaça özellikle kahvaltıda yapılır. Ekmeğin de yerini tutan yumuşacık poğaça nasıl yapılır? İşte adım adım poğaça tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Poğaça için peynirleri hazır tutun. Poğaça ister ikindi çaylarına ister sabah kahvaltılarına yapılır. Peki sıcacık ve yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

İşte yumuşacık ve nefis bir poğaça tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya (veya 1 paket yaş maya)

5-6 su bardağı un (azar azar ekleyerek kontrol edin)

İç harcı için:

Beyaz peynir veya kaşar peyniri

Maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

Yapılışı:

Mayayı Aktifleştirin:

Ilık süt ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın. İçine toz şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. 5 dakika kadar bekleyin.

Hamuru Yoğurun:

Sıvı yağı ekleyin, ardından tuzu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç Harcı Hazırlayın:

Beyaz peyniri ezip içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin (isteğe bağlı). Kaşar peyniri kullanacaksanız, rendelemeniz yeterli.

Şekil Verin:

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. Orta kısmına iç harç koyup kapatın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerini Süsleyin:

Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından susam veya çörek otu serpin.

Pişirin:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Servis Önerisi:

Fırından yeni çıkmış sıcak poğaçaları çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!