Elyaf gibi kabarık ve yumuşacık poğaça tarifi! Hamuru kulak memesi kıvamında olmalı

Mayalı poğaçalar ağızda tat bırakıyor. Adım adım yumuşacık poğaçalar nasıl yapılır? Mayalı poğaça içine ne katılmalıdır? İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Süt ve su mutlaka ılık katılmalıdır. Enfes poğaça için hamurun kıvamı tam tutulmalıdır. Üzerini yumurta sarısı sürebilirsiniz. İşte detaylar...

Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

İçi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

1 paket yaş maya

4 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1,5 tatlı kaşığı tuz

7 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım.

Mayanın daha iyi kabarması için, su ve süt karışınca, el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor.

Üzerini streç film ile örtelim ve 10 dakika bekletelim.

Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.

Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek, yavaş yavaş iyice yoğurmak.

Hamurumuzu unladığımız tezgahın üzerine alarak bir süre daha yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamuru tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğurarak havasını çıkartalım.

Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serptikten sonra 20 dakika kadar daha bekletelim.

Daha sonra 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir.

Afiyet olsun.