Elma, hem lezzetli hem de faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca sevilerek tüketilen meyvelerden biri olarak dikkat çekebiliyor. Ancak elma kabukları pek çok kişi tarafından çöpe atılıyor. Bunun yanı sıra bazı yöntemler, o meyvenin kabuklarını değerlendirmek için kullanılabiliyor. Ek olarak elma kabuklarını değerlendirmenin 3 yöntemi, kabukları çöpe atanları pişman bile edebiliyor.
Elma birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak kabukları çöpe atılabiliyor. Bunun yanı sıra elma kabuklarını değerlendirmenin 3 yöntemi ile bu durum değişebiliyor. Ayrıca söz konusu değerlendirme yöntemleri aşağıda yer alıyor.
Bitki Çayı: Elma kabukları ortalama 1 hafta kurutulduktan sonra üzerine sıcak su dökülür. Akabinde bardağa koyularak tarçın ve vanilya ile tatlandırılabilir.
Sirke Yapmak: Elma kabuklarından sirke yapılabilir. Ayrıca elde edilen sirke temizlikte sıklıkla kullanılabilir. Nitekim çaydanlıktaki ve duştaki kireçleri temizlemede yardımcı olabilir. Ek olarak camları parlatmak için de kullanılabilir.
Dolap Kokusu: Elma kabukları küçük parçalar halinde kesilerek güneşte kurutulur. Akabinde tül bir torbanın içerisine yerleştirilen elma kabuklarının yanına 1 adet çubuk tarçın eklenir. Hazırlanan karışım dolapların içinde veya odanın bir köşesinde bırakılabilir. Bu sayede koku yayılabilir.