Sosuyla lezzeti artan kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı böreği kahvaltıda veya akşam yemeğinde deneyebilirsiniz. Peki çayın yanına çok yakışan kıymalı börek nasıl yapılır?
KIYMALI BÖREK TARİFİ
5 adet günlük taze yufka
Sos için malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke
1 pk kabartma tozu
Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırın
İç harcı için
400 gr kıyma
2 adet soğan
Tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için 1 yumurta sarısı ve içine yarım çay kaşığı pekmez ilave edin.
Yapılışı;
Soğanları az yağda pembeleşinceye kadar kavuralım kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim suyunu salıp çekince baharat ve tuzunu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Yufkayı tezgaha serelim sostan dökelim yumurta fırçasıyla her yerini sosa bulayalım kenar kısımlarını ortaya doğru katlayalım sostan sürelim ve zarf şeklinde katlayıp sostan sürelim.
Katladığımız yufkayı 4 parçaya keselim kıymalı harçtan koyup ortadan yine zarf şeklinde kapatıp fırın tepsisine ters çevirerek dizelim bütün yufkaları bitirelim ve kalan sosu üzerlerine sürelim börekler.
Sosu çekince yumurta sarısı ve pekmez karışımını üzerine sürelim çörek otunu serpiştirelim önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.