Telgraf nedir, ilk kez ne için kullanılmıştır? Elektrikli telgrafı kim icat etti?

Telgraf bilindiği üzere geçmişten günümüze kadar tarihi bir değere sahip odluğu görülmektedir. Birçok müzede özellikle modern öncesi dönem ile alakalı olarak en dikkat çeken cihazların başında kesinlikle telgraflar gelmektedir. Peki elektrikli telgrafı kim icat etti? Telgraf nedir, ne için kullanılmıştır?

Mucitler tarafından 1830'larda ve 1840'larda geliştirilen telgraf, uzun mesafeli iletişimde devrim yarattı. İstasyonlar arasına döşenen bir tel üzerinden elektrik sinyallerini ileterek çalıştırıldığı bilinmektedir. Telgraf, uzaktan kodlanmış sinyal ile bilgi aktarımına izin veren herhangi bir cihaz veya sistem. Yüzyıllar boyunca birçok telgraf sistemi kullanılmıştır.

Telgraf kullanımı ile alakalı siz de yeni bir boyut oluşturmak isterseniz en doğru yerde bulunuyorsunuz. Tarihsel arka plan uygarlıkların gelişimi, nasıl etkilendikleri ve global manada değişim hakkında bilgi almak isteyen kişilerin göz atması gereken nadide aletlerin başında telgraf geliyor. Telgrafın gelmesi olumlu/olumsuz birçok duruma sebebiyet vermiştir.

Telgraf bulunan kadar kişiler arası iletişimde kullanılabilecek herhangi bir elektronik cihaz bulunmuyordu. Şuan ceplere kadar girebilen telefonların da ilk adımı telgraftır. Teknolojinin zaman içerisinde gelişim kaydetmesi ile beraber bu alanda farklı cihazlar da kendini göstermeye başlamıştır. Bu durum sadece kişilerin anında iletişim sağlayacakları bir unsur değildir aynı zamanda dünya genelinde global bir değişimin ve etkileşimin başlamasının da en temel mimarlarından biri olacaktır!

Uzun mesafe iletişimin etkileri göz önünde bulundurulduğu zaman global manada nasıl bir etkileşime sahne açtığını da net şekilde görebilirsiniz. Sadece ülkelerin birbirinden haberdar olması konusunda değil siyasal adımların daha sorunsuz şekilde atılması için kişiler arası iletişimde de devrimsel bir niteliktedir. İletişimin antik zamanda uygulanış şekli ile 1700lerin başında kullanılan yöntemlere bakıldığı zaman çok da büyük bir farklılık bulunmadığını görebilirsiniz.

Türk coğrafyasına bu icadın ne zaman geldiği de merak edilmektedir. Bu düzenek ilk olarak Beylerbeyi Sarayı kapsamında kullanılmıştır. Sultan Abdülmecit zamanında kullanılan bu icadın efektif olarak kullanılması seneler almıştır. Beylerbeyi Sarayı kapsamında bu düzenek ile alakalı gerekli olan ek ürünleri görebilirsiniz.

İLK ELEKTRİKLİ TELGRAFI KİM İCAT ETMİŞTİR?

Davit Alter icat etmiştir.

DAVİT ALTER KİMDİR?

3 Aralık 1807'de ABD'de doğmuştur. İlk elektrikli telgrafı icat etmiştir. Mucit ve bilim adamıdır. 18 Eylül 1881'de ABD'de hayatını kaybetmiştir.

TELGRAF NEDİR?

Hatlar ile belli işaretlerin belge iletimini sağlayan alettir.

İLK TELGRAFI KİM İCAT ETMİŞTİR?

Samuel Morse icat etmiştir.

SAMUEL MORSE KİMDİR?

27 Nisan 1791'de Amerika'da doğmuştur. Mucittir. 2 Nisan 1872'de hayatını kaybetmiştir.

Telgraflar günümüzde fazla kullanılmamaktadır.

Telefonun yaygınlaşmasından sonra telgrafın kullanımı azalmıştır.

Telgraf en çok savaşlarda kullanılmıştır.