Ele sinen soğan ve sarımsak kokusu nasıl geçer?

Yemeklerin vazgeçilmez rutini olan soğan ve sarımsak elde koku bırakabiliyor. Peki ele sinen yemek kokusu nasıl geçer? İşte ev hanımlarının merak ettiği o soru ve cevabı...

Sirke, limon ve karbonat... Üç doğal madde temizliğin ana iskeletini oluşturuyor. Peki ele sinen koku nasıl geçer?

1. KARBONAT İLE ELLERİNİZİ OVALAYIN

Karbonat, alkali özelliği sayesinde eldeki sarımsak kokusunu giderecek etken bir maddedir. Bunun için bir miktar karbonat ve suyu karıştırarak bir macun elde edin. Hazırladığınız bu macunu ellerinize sürerek birkaç dakika nazikçe ovalayın. Ardından ellerinizi su ve sabunla yıkayın. Sarımsak kokusundan eser kalmadığını fark edeceksiniz.

2. LİMON SUYU İLE YIKAYIN

Limon suyu, çok güçlü asidik özelliğe sahip besinlerdendir. Bu asidik özellik, ellerdeki sarımsak kokusunu en aza indirger hatta nötralize eder. Tıpkı yukarıda anlattığımız karbonat yöntemi gibi bir miktar limon suyunu ellerinize sürün ve yıkayın. Bu işlemden sonra sabun ve su ile cila atın. Sarımsak kokusundan eser bile kalmayacak.

HAFIZAYA İYİ GELİYOR, ALZHEİMERI ÖNLÜYOR

Memorial.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Sarımsak serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı ve yaşlanma kaynaklı ortaya çıkabilen Alzheimer ve demans gibi bilişsel sorunları geciktirmeye yardım edebilir. Antioksidan açısından zengindir ve antioksidanların oksidatif stresi önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koyan araştırmalar bulunmaktadır.

DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK OLARAK KABUL EDİLİYOR

Sarımsak, klasikleşmiş olan bağırsak sorunlarıyla, bilhassa şişknilik, fermantasyon aşamaları ve kasılma gibi ağrı acı hallerini önlemede uygulanmaktadır. Ayrıca nezle, bronşit gibi solunum yolu problemlerinin iyileştirilmesinde de kullanılan popüler bir yöntemdir. Tüm bunlarıın haricinde sarımsak selenyum deposu olarak tıp literatüründe yerini almıştır. Selenyum, vücutun sağlıklı işleyici için gerekli olan en temel elementlerin başında gelir.