Kadayıf çanağında muhallebi tarifi için iyice tüm malzemeler karıştırılmalı. Kadayıf çanağında muhallebi çay ile servis edilebilir. Peki bu tatlı nasıl yapılır?
KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
200 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gram eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için:
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Yarım paket labne peyniri
Üzeri için;
Kırılmış ceviz ve frenk üzümü
Yapılışı
Kadayıf, pudra şekeri ve tereyağını bir kap içerisine aldıktan sonra iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırınız.
Porsiyonluk muffin kalıplarının ortasına çukur kalacak şekilde kadayıflarla şekil veriniz.
Daha sonra uygun bir bardak yardımıyla iyice bastırdıktan sonra kadayıftan kaseler oluşturacaksınız.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarıncaya dek pişiriniz.
Bu sırada muhallebi için toz şeker, un nişasta ve sütü tencereye aldıktan sonra iyice karıştırınız.
Ocağa aldığımız karışımı çırpma teli ile karıştırarak kıvam alana kadar pişiriniz.
Ocaktan alıp cam bir kaba aktardıktan sonra ilk sıcağını atmasını bekleyiniz.
Sırada krem şanti ve suyu mikser yardımıyla çırpınız.
Cam kap içerisinde yer alan muhallebinin ilk sıcağı geçtikten sonra vanilya ve labne peyniri ve krem şantiyi içerisine ekleyip karıştırınız.
Kadayıf kaselerine muhallebi ile doldurduktan sonra üzerine ceviz ve frenk üzümü ekleyerek süsleyiniz.