El bakımının püf noktaları! Yumuşak ve pürüzsüz oluyor…

El bakımı birçok insan tarafından atlanmadan yapılıyor. Çünkü hava şartları, deterjanlar ve kimyasallar gibi çeşitli nedenlerden dolayı ellerde; çatlama, kuruluk ve yaşlanma belirtileri oluşabiliyor. Öte yandan el bakımı için önerilen bazı püf noktalar bulunuyor. Detaylar haberimizde…

El bakımına birçok insan dikkat ediyor. Çünkü ellerde yaşlanma belirtileri, kuruluk ve çatlama gibi problemler oluşabiliyor. Öte yandan güneş ışınları, deterjanlar ve diğer çevresel faktörler nedeniyle cildin elastikiyeti kaybolabiliyor. Ayrıca bu durum ellerin güzelliğini ve işlevini kötü yönde etkileyebiliyor.

El bakımı için önerilen bazı püf noktalar da bulunuyor. Söz konusu püf noktalara dikkat edildiğinde, yumuşak ve pürüzsüz ellere sahip olmak mümkün olabiliyor.

EL BAKIMININ PÜF NOKTALARI

El bakımı için bazı püf noktalara dikkat edilmesi öneriliyor. Zira söz konusu noktalara dikkat edildiğinde, yumuşak ve pürüzsüz ellere sahip olmak mümkün olabiliyor. İşte dikkat edilmesi önerilen püf noktalardan bazıları şu şekilde;

- Ellerin sıklıkla yıkanması öneriliyor. Ayrıca antibakteriyel sabunların kullanılması tavsiye edilmiyor. Bu noktada cildin doğal dengesini bozmayacak, nemlendirici içeren sabunlar tercih edilebilir.

- Yatmadan önce cilde uygun el bakım kremi sürülmesi öneriliyor. Bu sayede gece boyunca ellerin nemlenmesi sağlanabilir.

- Haftada 1-2 kere el peelingi yapılması öneriliyor. Bu durum ciltteki ölü derilerden kurtulma konusunda faydalı olabilir. Ayrıca peeling sonrasında ellerin bol su ile yıkanması ve nemlendirici sürülmesi öneriliyor.

- Ellerin güneşten korunması ve soğuk havalardan muhafaza edilmesi, yumuşak ve pürüzsüz olmasında faydalı olabilir.

Kolay kırılan tırnakların çözümü! Tek doğal yağ etkili yöntem