El açması zannediliyor! Hazır yufkadan çıtır börek tarifi, çayın yanında tüketin

Gevrek bir börek pişirmek herkesin hayali. Bu tariften bir dilim tadan böreğin el açması olduğunu zannediyor. Peki enfes çıtır börek nasıl yapılır?

Adeta el emeği zannedilen bu böreğin içerisinde yok yok. Kaşar ve yağlı peynirin bir araya geldiği bu börek çayın yanına çok yakışıyor. İşte tarifi...

ÇITIR BÖREK İÇİN MALZEMELER

16 adet baklavalık yufka

2 adet yufka

1 su bardağı süt

2 yumurta

200 gram margarin veya tereyağı

500 gram kaşar peyniri

200 gram yağlı peynir

ÇITIR BÖREK YAPILIŞI

Önce baklavalık yufkayı 8 tane alacak şekilde ayırın.

Sonra kullanacağınız tepsi boyutunda kesin.

Alt ve üst olacak şekilde ayırın.

Sosu hazırlayın süt ve yumurtayı iyice çırpın.

Ve kenarda bekletin yağı eritin.

Şimdi yapmaya başlayalım.

İlk yufkayı borcama alın üzerini fırçayla yağlayın.

Üzerine tekrar yufka ve tekrar yağlayın.

8 adet yufka bitene kadar böyle devam edin.

Hazırladığınız sosa 1 tane böreklik yufkayı parçalayıp içine daldırın.

Sonra diğer yufkaların üzerine serin.

Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve varsa çeçil peynirini serin.

Çeçil peyniri yoksa başka yağlı bi peyniri de kullanabilirsiniz.

Peynirler bitince kalan diğer yufkayı da parçalayıp sosa daldırıp peynirlerin üzerine serin.

Sonra yine baklavalık yufkayı üzerine kapatıyoruz.

Yağlıyoruz tekrar yufka tüm yufkalar bitene kadar devam ediyoruz yufkalar bitince böreği dilimliyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.

Ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra böreğimiz hazır. Deneyenlere kolay gelsin.