El açması nefis kömbe tarifi

El açması kömbe tarifi merak ediliyor. Kömbeyi ıspanakla yapanlar da var etle yapanlar da... Tamamen sizin damak zevkinize bırakıyoruz. Fakat biz Osmaniye kıymalı kömbe tarifi hazırladık. İşte el açması kömbe tarifi ve malzemeleri...

El açması kömbe tarifi hem doyurucu hem bereketli. Peki, kömbe nasıl yapılır? Kömbe tarifi yöreden yöreye değişiyor. Kömbe ıspanakla, etle ya da kıymayla yapılabiliyor. Biz sizlere kıymalı kömbe tarifi hazırladık. İşte nefis el açması kömbe tarifi ve malzemeleri...

SAC KÖMBESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

3 kilo un

1 çorba kaşığı tuz

3 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

İç malzemesi için;

4 kilo soğan

2 kilo kıyma

Tuz -kırmızıbiber-karabiber

2 çorba kaşığı salça

3 su bardağı sıvı yağ

Kömbenin üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

SAC KÖMBESİ TARİFİ

Derin bir kabın içinde un elenir. Unun ortası açılır. İçerisine tuz, yağ, yoğurt, bir yumurta, yarım limon suyu, kabartma tozu konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir.

Harcın yapılışı

Soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, salça, baharat ve yağ ile bir karışım elde edilir.

KÖMBE TARİFİ

Kömbe tarifi için önceden hazırlanıp dinlenmeye alınan hamur dokuz eşit parçaya bölün.

Orta boy bir fırın tepsisinin tabanı yağlanarak hazır bekletin. İlk bezesi alabildiğince ince açılan yufka tepsiye döşeyin.

Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Aynı işlem ikinci yufkaya da uygulayın.

Üçüncü yufkanın üzerine kıymalı harcı yayın. Dört ve beşinci yufkalara birinci ve ikinci yufkalara uygulanan işlem yapın.

Altıncı yufkanın üzerine yeniden kıymalı harçtan döşeyin. Kalan üç yufka da arası yağlı olarak üst üste yerleştirin.

Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlanmış karışım dökün.

İsteğe göre fırına konmadan önce baklava dilimi ya da kare olarak dilimleyin.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dakika pişirin. Odun ateşinde pişirilecekse altına ve üstüne sac kapatılır ve bu şekilde pişirin.

Çerkez tavuğu nasıl yapılır?

Herkes sadece faydasını biliyor! Polenin yan etkisine dikkat

Folik asit, B12 ve demir için birebir ıspanak salatası tarifi