Ekşi soslu tavuk ve Meksika fasulyesi salatası tarifi

Ekşi soslu tavuk ve Meksika fasulyesi salatası tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Farklı salata tarifi arıyorsanız bu ikili tam size göre. Tavuk göğsünden yapılan ekşi soslu tavuk ve Meksika fasulyesinin muhteşem buluşması iştahınızı kabartacak. İşte şefin önerisiyle nefis bir salata tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ekşi soslu tavuk ve Meksika fasulyesi salatası tarifi farklı lezzet arayanların kurtarıcısı oluyor. Bugünkü Benim Yemeğim'in menüsü olan ekşi soslu tavuk ve Meksika fasulyesi salatası tarifini ekran başında programı izleyenler için adım adım anlattık. Farklı bir salata tarifi arıyorsanız yaz sofralarına yakışacak Meksika fasulyesi salatasını deneyebilirsiniz. İşte Şef Rafet İnce'nin önerisiyle Meksika fasulye salatası tarifi...

EKŞİ SOSLU TAVUK VE MEKSİKA FASULYESİ SALATASI MALZEMELER

Tavuk İçin

1 adet tavuk göğüs

3 yemek kaşığı nişasta

1 adet kapya biber

1 adet çarliston biber

1 adet taze soğan

2 dilim ananas

Tatlı ekşi sos için

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı ananas suyu

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Meksika fasulye salatası için

1 su bardağı Meksika fasulyesi

3 adet bebek mısır koçanı

1 adet taze soğan

5 dal dereotu

4 adet kornişon turşu

3 yemek kaşığı nar ekşisi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

TAVUĞUN YAPILIŞI

Tavuk göğsünü küp küp doğradıktan sonra nişastayla harmanlıyoruz. Tavukları kızdırdığımız yağda kızartıyoruz. Kapya biber, çarliston biber, taze soğan ve ananasları küp küp doğruyoruz. Biberleri zeytinyağında soteledikten sonra taze soğan, tavuk ve ananası ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.

TATLI EKŞİ SOSUN YAPILIŞI

Salça, ananas suyu, toz şeker, elma sirkesi, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Sosu sotelediğimiz tavuğa ekleyip yediriyoruz.

MEKSİKA FASULYESİ SALATASININ YAPILIŞI

Dereotu, taze soğanı ince ince doğrayıp fasulyeye ekliyoruz. Kornişon turşu ve mini koçan mısırları yuvarlak doğrayıp ilave ediyoruz. Nar ekşisi, tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyip salatayı karıştırıyoruz. Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz.