Ekonomik ve pratik yiyecek: Çay demlenene kadar hazır oluyor! İşte kahvaltılık börek tarifi

Ekonomik ve pratik kahvaltılık börek tarifi birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen söz konusu yiyecek afiyetle tüketilebiliyor. İşte çay yanında afiyetle tüketilebilecek, hem ekonomik hem de pratik kahvaltılık börek tarifi…

Ekonomik ve pratik kahvaltılık börek tarifi pek çok insanın ihtiyacı haline gelebiliyor. Çünkü ansızın gelen misafirlere hem pratik hem ekonomik hem de lezzetli bir sofra hazırlamak için kahvaltılık börek tarifi tercih edilebiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek baharatlı iç harcı ile hazır yufkadan hazırlanan patatesli börek, pek çok insan tarafından tercih edilebiliyor. Çünkü patatesli kahvaltılık börek, pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra enfes bir lezzet sunabiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor.

ÇAY DEMLENENE KADAR HAZIR: KAHVALTILIK BÖREK TARİFİ

Çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen patatesli kahvaltılık börek tarifi pek çok insan tarafından tercih edilebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra afiyetle tüketilebiliyor. İşte patatesli kahvaltılık börek tarifi için gerekli olan malzemeler;

Börek için Gerekenler: 5 orta boy patates, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 tutam toz kırmızı biber ve 2 adet yufka.

Sosu için Gerekenler: 2,5 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı tuz ve ½ su bardağı su.

Üst Kısmı için Gereken: 1 çay bardağı süt.

HAZIRLANIŞI

Çay yanında afiyetle tüketilebilecek kahvaltılık börek tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte kahvaltılık börek tarifinin hazırlanışı;

Patatesler iyice yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından rendelenir.

Rendelenen patatesler avuç içine alınır ve suyu çıkartılır.

Patateslere baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır. Böylece iç harç hazırlanır.

Börek sosu için gereken malzemeler derin bir kaba koyulur ve karıştırılır.

Yufka tezgaha serilir ve her yufka sekiz parçaya bölünür.

Yufkaların üzerine hazırlanan sos, fırça ile sürülür ve patatesli harç ilave edilir.

Yufka rulo şeklinde yuvarlanır ve kendi etrafında spiral olacak şekilde dolandığında yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine koyulur.

Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır ve artan sosa süt ilave edilerek karıştırılır.

Bir fırça ile hazırlanan karışım yufkaların üstüne sürülür.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında ortalama 30 dakika veya üstü kızarana kadar pişirilir.

Ardından hazırlanan patatesli kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.