Ekonomik ve pratik: Çay yanında afiyetle tüketiliyor! Kahvaltılık börek tarifi

Ekonomik ve pratik kahvaltılık börek tarifi birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra kolayca hazırlanabiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. İşte ekonomik ve pratik patatesli kahvaltılık börek tarifi…

Ekonomik ve pratik kahvaltılık börek tarifi birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü özellikle ansızın gelen misafirlere ikram etmek için kolayca hazırlanabilen bu yiyecek, sabah kahvaltılarında da tercih edilebiliyor.

Öte yandan baharatlı iç harcı ile hazır yufkadan elde edilebilen patatesli kahvaltılık börek tarifi birçok insan için tercih sebebi olabiliyor. Çünkü çay yanında afiyetle tüketilebiliyor.

PATATESLİ KAHVALIK BÖREK TARİFİ

Çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen ekonomik kahvaltılık tarifleri, pek çok insanın ilgisini çekebiliyor. Çünkü birçok insanın kahvaltılık hazırlamak için fazla zamanı olmayabiliyor. Bu noktada pek çok insan, patatesli kahvaltılık börek tarifini tercih edebiliyor. Çünkü ekonomik ve pratik olmasının yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. İşte söz konusu patatesli kahvaltılık börek tarifi için gerekli malzemeler;

Börek için Gerekli Olanlar: 5 orta boy patates, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber ve 2 adet yufka.

Sos için Gerekli Olanlar: 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 yemek kaşığı yoğurt, ½ su bardağı su ve ½ çay kaşığı tuz.

Üzeri için Gerekli Olanlar: 1 çay bardağı süt.

HAZIRLANIŞI

Kahvaltılık börek tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte patatesli kahvaltılık börek tarifinin hazırlanışı;

Patatesler yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir.

Rendelenen patatesler avuç içine alınır ve suyu güzelce çıkartılır.

Ardından patateslere baharatlar eklenir ve karıştırılır. Bu sayede iç harç hazırlanır.

Börek sosu için gereken malzemeler bir kaba koyularak karıştırılır.

Devamında yufka tezgaha serilir ve her yufka sekiz parçaya bölünür.

Ardından yufkaların üzerine elde edilen sos, fırça yardımı ile sürülür ve patatesli harç eklenir.

Sonra yufka rulo şeklinde yuvalanır ve kendi etrafında spiral olacak şekilde dolandığında yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir.

Tüm yufkalar aynı işlemden geçirilir ve artan sosa süt eklenerek karıştırılır.

Ardından elde edilen karışım bir fırça ile yufkaların üzerine sürülür.

Sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında ortalama 30 dakika ya da üst kısmı kızarıncaya kadar pişirilir.

Devamında hazırlanan patatesli kahvaltılık börek tarifi afiyetle tüketilebilir.