Ekmeksiz hamburger nasıl yapılır? Şef Rafet İnce'den hamburgerin püf noktası

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü ekmeksiz hamburger oldu. Peki, ekmeksiz hamburger nasıl yapılır? Ekmeksiz hamburger tarifi nedir? Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim yemek yarışması birbirinden farklı menüleri ekrana getiriyor. İşte 6 Nisan menüsü ekmeksiz hamburger tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ekmeksiz hamburger Benim Yemeğim yemek yarışmasının bugünkü menüsü oldu. Hamburgerin püf noktasını merak edenler için adım adım ekmeksiz hamburger tarifini anlattık. Hafta içi her gün yayınlanan Benim Yemeğim'de yarışmacılar ekmeksiz hamburger için hünerlerini sergileyecek. İşte Şef Rafet İnce'nin ekmeksiz hamburger tarifi ve malzemeleri...

EKMEKSİZ HAMBURGER MALZEMELER

Köftesi için:

250 gram dana döş kıyma

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

Ekmek için:

1,5 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı kavrulmamış susam

50 gram kaşar

Hamburgerin içi için:

2 dal taze soğan

5 yaprak marul

3 adet kornişon turşu

1 adet avokado

1 adet domates

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı ketçap

1 tatlı kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

EKMEKSİZ HAMBURGERİN YAPILIŞI:

Köfte İçin:

Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve tereyağını ekleyerek köfteyi yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfteyi şekillendirerek yağsız tavada kızartıyoruz.

Ekmek İçin:

Yarım litre suya zeytinyağı ekleyerek pirinci haşlıyoruz. Haşlanan pirince yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek yoğuruyoruz. Şekil verdiğimiz pirinç hamurunu yağsız tavaya alıp üzerine susam ve tuz serperek kızartıyoruz.

Pirinç ekmeklerinin arasına köfte, domates, marul, kornişon turşu, ketçap, mayonez, hardal, taze soğan ve dilimlenmiş avokadoları ekleyerek hamburger haline getiriyoruz.

Kalan hardal, ketçap, mayonezi zeytinyağıyla karıştırarak sos haline getiriyoruz ve hamburgerin yanında servis ediyoruz.