Ekmeksiz doyuran kahvaltılık tarif! Mantarlı omletin incelikleri

Kahvaltılık omlet tariflerine bir yenisini daha ekleyeceksiniz. Mantarların yumuşacık olduğu bu tarif de lezzet patlaması yaşayacaksınız. Peki yumuşacık mantarlı omlet nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Omleti sade değil de mantarla deneyebilirsiniz. Lezzet şöleni mantarlı omlet nasıl yapılır? İşte adım adım mantarlı omlet tarifi...

Mantarlı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

200 gram kültür mantarı

4 adet yumurta rendelenmiş kaşar

Tuz

Karabiber

Çörek otu

Zeytinyağ

Mantarlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

Mantarları yıkamıyoruz sadede bıçakla kabuğunu soyup doğruyoruz.

Yapışmaz tavaya az zeytinyağ döküp mantarları biraz yüksek ateşte suyunu verip bırakıp, az kızarana kadar pişiriyoruz.

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp, üstüne karabiber tuz serpip mantarların üstüne döküyoruz sonra rendelenmiş kaşar ve çörekotunu serpip altını kısıp kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz

Az pişince kontrollü bir şekilde spatule ile ters düz yapıp afiyetle yiyoruz.