HABER MERKEZİ
Omleti sade değil de mantarla deneyebilirsiniz. Lezzet şöleni mantarlı omlet nasıl yapılır? İşte adım adım mantarlı omlet tarifi...
Mantarlı Omlet Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kültür mantarı
4 adet yumurta rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Çörek otu
Zeytinyağ
Mantarlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
Mantarları yıkamıyoruz sadede bıçakla kabuğunu soyup doğruyoruz.
Yapışmaz tavaya az zeytinyağ döküp mantarları biraz yüksek ateşte suyunu verip bırakıp, az kızarana kadar pişiriyoruz.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp, üstüne karabiber tuz serpip mantarların üstüne döküyoruz sonra rendelenmiş kaşar ve çörekotunu serpip altını kısıp kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz
Az pişince kontrollü bir şekilde spatule ile ters düz yapıp afiyetle yiyoruz.