Ekmek küflenmesini önlemek bu kadar basitmiş! 1 diş eklenmesi yetiyor

Ekmek küflenmesi, istenmeyen durumlar arasında gösterilir. Çünkü kimi zaman satın alınan ekmek kısa sürede küflenebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ekmek küflenmesini bir süre önleyebiliyor. Detaylar haberimizde…

Ekmek küflenmesi ile birçok insan karşılaşmıştır. Çünkü satın alınan ekmekler hemen tüketilmediğinde evlerde bekletiliyor. Bir süre sonra ise küflendiği görülebiliyor. Bunun yanı sıra ekmek küflenmesi bazen erken, bazen geç yaşanabilir. Bu durum, ekmeğin saklanma koşulları ile de ilgili.

EKMEK KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEBİLEN YOLLARI

Saklama koşulları, ekmek küflenmesini hızlandırabilir veya yavaşlatabilir. Ayrıca bu durumlardan bazıları aşağıda yer alıyor.

Ekmeklerin serin ve kuru bir ortamda saklanması, erken küflenmelerini önleme konusunda faydalı olabilir.

Erken ekmek küflenmesini önlemek için ocak ve fırından uzak yerde muhafaza edilmesi öneriliyor.

Küflenme sürecini yavaşlatabilmek için ekmeklerin buzdolabında ya da buzlukta muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor.

Ekmek küflenmesini önleyebilmek için ekmeklerin bulunduğu poşete ya da ekmekliğe 1 diş sarımsak eklenmesi yeterli oluyor. Bu yöntem sayesinde ekmek küflenmesi yavaşlatılabilir.

Not: Küflenmiş ekmek tüketilmemeli. Çünkü tüketildiğinde bazı sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra küflenmiş ekmek koklandığında bazı solunum rahatsızlıklarına neden olabilir.