Ekmek banmalık kahvaltılık menemen tarifi! Püf noktası tüm malzemeleri ince ince doğramak

Kahvaltıya en güzel lezzetlerden birini yapmak isterseniz bu menemeni deneyin. Kaşar peyniri ile muhteşem bir tada kavuşan bu menemeni kahvaltıda tüketebilirsiniz. Peki nasıl yapılır?

Menemen Türk usulü kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti. Yumurta veya kaşar peyniri ile yapılabilen menemeni baharatlarla süsleyebilirsiniz. Peki nasıl yapılır?

KAHVALTIIK MENEMEN İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)

3 orta boy domates

1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

3 adet yumurta

İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

YAPILIŞI

Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun.

Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin.

Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin.

Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır.

Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.

Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin.

Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.