Ekmek bandırtan menemen tarifi! Kahvaltılık sulu menemen tarifi, püf noktası sebzelerin taze olması

Kahvaltılık menemenin lezzetli olması için sebzelerin taze seçilmesi gerekiyor. Sulu menemenin ekmek bandırılarak tüketilmesi birçok kişiye zevk verir. Peki kahvaltılık menemen nasıl yapılır?

Kahvaltılık menemene kaşar da eklenebilir. Menemenin tereyağı ile pişirilmesi çok daha lezzetli olur. İşte detaylar...

MENEMEN TARİFİ

Malzemeler

1 büyük domates

2 sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yumurta

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Biberin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.

Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun.

Doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.

Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin. Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın.

İsterseniz yumurta ve domatesleri karıştırabilirsiniz. Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp pişirin. Afiyet olsun.

menemen

Menemeni mısır ekmeği ile birlikte tüketebilir veya patatesli gözleme ile birlikte servis edebilirsiniz.

Menemen yapımında taze sebzeler kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle kullanacağınız domatesin olgun ve sulu olmasına özen gösterin.

Yumurtaların domatesler harmanlanması için, pişirme esnasında kaşık ile iyice karıştırın.

Tarif listesine ek olarak farklı baharatlar ekleyebilir, maydanoz ve dereotu serpiştirebilirsiniz.

Menemen yaparken margarin kullanmamaya dikkat edin.

Zeytinyağı yerine tereyağı ile pişirebilirsiniz.

Kışlık menemen konservesi için, konserve domates tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.