Ekmek bandırmalara doyamayacağınız menemen tarifi! Tam 5 dakikada hazır oluyor

Ekmek banmalara doyamayacağınız menemeni kahvaltıda deneyebilirsiniz. Tüm malzemeler mutlaka ince ince doğranmalı. Menemenin püf noktası ise sebzeleri yağ içerisinde iyice ölmesi. Peki kahvaltılık menemen nasıl yapılır?

Domates sevenler bu menemeni yapmalı. Kahvaltıya pratik ve lezzetli bir çeşit yapmak istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz. Peki kahvaltılık menemen nasıl yapılır? İşte detaylar...

Menemen içerisine girecek tüm malzemeler taze olmalıdır. Aynı zamanda sulu domates seçimi menemenin daha lezzetli ve kıvamında olmasını sağlar.

KAHVALTILIK MENEMEN TARİFİ

Çocuklar bu menemene bayılıyor. Pembe domatesle daha da lezzetlenen bu menemen nasıl yapılır? İşte detaylar...

3 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet orta boy pembe domates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı ucu ile karabiber

3 adet yumurta

YAPILIŞI

İlk olarak biberleri ince ince doğrayıp küçük boy bir tencereye koyalım.

Sıvı yağ ve tereyağ ekleyip ocağın altını açalım.

Biberleri hafiften kızarana kadar pişirelim ve küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp ara ara karıştırarak domateslerin pişmesini bekleyelim.

Diğer yandan yumurtaları kaseye kırıp çırpalım kenarda bekletelim.

Domatesler yumuşak kıvama gelince tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştıralım.

Üzerine yumurtayı dökelim hafiften karıştıralım istediğiniz kıvama gelince ocaktan menemeni alalım ve servise hazır edelim afiyet olsun.