Ekmek bandırarak tüketin! Zeytinyağlı karışım bağışıklığı güçlendiriyor

Zeytinyağı kan şekerini dengeliyor. Zeytinyağının bağışıklığı güçlendirmesi için baharatlara ihtiyaç olabilir. Peki sindirim ve bağışıklık dostu karışım nasıl yapılır?

Kurkumin maddesinin ana vatan zerdeçal. Bu baharat Hint kökenli ve iltihap önleyicidir. Peki zerdeçallı ve bol baharatlı zeytinyağlı karışım nasıl yapılır?

İnsan bağışıklığı güçlü olduğu takdirde tehlikeli ya da tehlikesiz herhangi bir hastalığa yakalanması da o kadar düşük bir ihtimal olur. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi dışarıdaki tehlikelere karşı korur bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için ise hayatımızın her döneminde yediğimiz içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekir. Bazı besinler bağışıklık sistemine ciddi derecede iyi gelirken bazıları ise o sistemi adeta çökerten bilir. Bu karışım ise hem bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor hem de hastalıklardan eser bırakmıyor.

BU KARIŞIM HASTALIKLARDAN ESER BIRAKMAYACAK

Sabah kahvaltıları gün içerisindeki en önemli öğünlerden biridir. Birçok uzman sabah kahvaltısını sağlıklı ve sıkı yapmanın insan hayatı için oldukça önemli olduğunu vurgular. Lakin kahvaltıda tüketilen yiyecekler bu konuda önemli bir detaydır. Bazı yiyecekler içerisinde bulundurduğu katkı maddeleri dolayısıyla tavsiye edilmezken bazı doğal karışımlar ise kahvaltıların vazgeçilmezidir.

Bunlardan biri ise zeytinyağı, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve zerdeçalı karıştırarak üzerine limon sıkıp tüketmektir. Söz konusu bu karışıma hazırladıktan sonra ekmek banarak yiyebilirsiniz. Burada ise dikkat etmeniz gereken önemli bir konu ise beyaz ekmekten olabildiğince uzak durmaktır. Beyaz ekmek yerine daha sağlıklı herhangi bir ekmeği bu karışıma barındırarak yediğiniz takdirde hastalıklardan eser kalmayacak.