Ekler siparişinizi iptal edeceksiniz! Pastane usulü çikolatalı ekler tarifi, kıvamı kulak memesi olmalı

Ekler çok hafif ve lezzetli tatlılardan biri. Birçok kişi ekleri pastaneden alıyor. Peki evde ekler yapmak zor mu? Ekler nasıl yapılır? İşte detaylar...

Eklerde en önemli püf nokta tüm malzemelerin kulak memesi kıvamına getirilmesidir. Peki ekler yaparken püf noktalar neler?

EKLER TARİFİ

Hamuru için;

1 su bardağı su

1.5 su bardağı un

4 büyük yumurta ( küçük olursa 5)

Bir tutam tuz

100 gram tereyağ

Not: bardak ölçüsü 200 gr

Kreması için;

500 ml süt (2.5 su bardağı)

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

1.5 yemek kaşığı un tepeleme

1 yumurta sarısı

50 gram tereyağ ( 1 yemek kaşığı kadar)

4 yemek kaşığı şeker

1 paket krem şanti

Üzeri için;

150 gram çikolata

50 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı

Bir tencere suyu ve tereyağını ve bir tutam tuzu alalım.

Kaynamaya başladığında unu ilave edip 1-2 dk pişirelim.

Daha sonra soğumaya bırakalım .

Soğuduktan sonra içine yumurtaları tek tek kırıp mikserle karıştıralım.

Kıvama gelen hamuru sıkma torbasına koyalım.

Büyük ucunu takalım ve uzun şeritler şeklinde pişirme kağıdının üzerine sıkalım.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim fırının kapağını iyice pişene kadar açmayalım.

Kreması için; Sütü tencereye alalım.

İçine unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyup karıştıralım ve pişirelim.

Ocaktan kaldığımız kremanın içine tereyağ katalım ve katıştıralım.

10 dk soğuyan kremaya krem şantiyi katıp karıştıralım.

Krema soğuduktan sonra pişip soğuyan eklerin içini açıp sıkma torbasına koyduğumuz kremayı içine sıkalım.

Çikolatayı benmari üsülü eritip eklerin üzerine sürelim ve beyaz çikolatayla süsleyelim.

Süslemek için beyaz çikolatayı buzluk poşetin e koyalım ucunu çok ince kesip süsleyelim.