Eklerde en önemli püf nokta tüm malzemelerin kulak memesi kıvamına getirilmesidir. Peki ekler yaparken püf noktalar neler?
EKLER TARİFİ
Hamuru için;
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
4 büyük yumurta ( küçük olursa 5)
Bir tutam tuz
100 gram tereyağ
Not: bardak ölçüsü 200 gr
Kreması için;
500 ml süt (2.5 su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1.5 yemek kaşığı un tepeleme
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağ ( 1 yemek kaşığı kadar)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için;
150 gram çikolata
50 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı
Bir tencere suyu ve tereyağını ve bir tutam tuzu alalım.
Kaynamaya başladığında unu ilave edip 1-2 dk pişirelim.
Daha sonra soğumaya bırakalım .
Soğuduktan sonra içine yumurtaları tek tek kırıp mikserle karıştıralım.
Kıvama gelen hamuru sıkma torbasına koyalım.
Büyük ucunu takalım ve uzun şeritler şeklinde pişirme kağıdının üzerine sıkalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim fırının kapağını iyice pişene kadar açmayalım.
Kreması için; Sütü tencereye alalım.
İçine unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyup karıştıralım ve pişirelim.
Ocaktan kaldığımız kremanın içine tereyağ katalım ve katıştıralım.
10 dk soğuyan kremaya krem şantiyi katıp karıştıralım.
Krema soğuduktan sonra pişip soğuyan eklerin içini açıp sıkma torbasına koyduğumuz kremayı içine sıkalım.
Çikolatayı benmari üsülü eritip eklerin üzerine sürelim ve beyaz çikolatayla süsleyelim.
Süslemek için beyaz çikolatayı buzluk poşetin e koyalım ucunu çok ince kesip süsleyelim.