Ekim ayının öne çıkan sebzeleri belli oldu! Dolabınızdan eksik etmeyin

Her mevsimin kendine özgü sebzeleri bulunuyor. Bu sebzeleri zamanında tüketmek ise oldukça önem taşıyor. Çünkü mevsiminde tüketilen sebzelerin sağlığa oldukça fazla yararı bulunuyor. Peki, Ekim ayında öne çıkan sebzeler hangileri? İşte faydaları saymakla bitmeyen o sebzeler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ekim ayının gelmesi ile birlikte öne çıkan besinler de değişiklik gösteriyor. Pek çok uzman tarafından önerilen mevsimsel beslenmenin sağlığa önemli bir faydası olduğu biliniyor. Mevsimine uygun beslenmek isteyenler için Ekim ayının öne çıkan sebzelerini derledik. İşte o 3 sebze...

1- PIRASA

Pırasa; içerisinde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiliyor. Bunun yanı sıra cildin parlak görünmesinde ve kan yapımında da etkili olduğu biliniyor.

2- YER ELMASI

Tüketimi diğer sebzelere göre yaygın olmayan yer elması; sindirim bozuklukları, kabızlık, ani şeker düşmeleri gibi pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Kansere karşı koruyucu etkisi de bulunan yer elması, uzmanlar tarafından da oldukça öneriliyor.

3- KARNABAHAR

Karnabahar; pek çok versiyonuyla hemen hemen her evde pişiyor. Sağlık için oldukça fazla yararı bulunan karnabaharın, vücudu toksinlerden arındırarak detoks etkisi gösterdiği biliniyor.