“Ejderha sarısı” saç rengi akımına dikkat! Saçlarınızı kökten yok edebilir

Game Of Thrones'ten beridir hayatımıza giren Targaryen ailesi tam bir saç belası oldu. Trend olarak başlayan “Ejderha sarısı” saç rengi konusunda uzmanlardan ciddi uyarılar geldi. Saçların kökünü yakabilir. İşte Ejderha sarısı saç rengi akımı…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Gümüş ve beyaz tonları arasında olan "Ejderha sarısı" tüm dünyada akım oldu. Targaryen ailesinin temsili olan bu renk artık dışarıda 5 kişiden 2'sinde var. Ancak bu rengi yaptıranları uzmanlar uyardı. Game Of Thrones'ten hayatımıza giren ve bu sezon da House of Dragons'la yeniden akıllara gelen saç renginin felaketlere yol açtığı ortaya çıktı.

"EJDERHA SARISI" SAÇLARINIZI KÖKTEN YOK EDER

Elde edilen bu ton oldukça zorlu yollarla yapılıyor. Bu tonu elde etmek için yaklaşık 10 defa saç açmak zorunda kalınabilir. Saç açmaya yarayan oksidanlar ise asit baz içerir. Normalde bir saç boyasında yarım tüp olarak bulunur. Bu bile saçların yıpranmasına neden olurken 10 defa uygulanan bir işlemde saç köklerine kadar nüfus eden bir sistem söz konusudur.

Uzmanlar tam gümüş ve beyaz olmayan bu rengi tutturmak zor olduğundan seçilen yolun saç köklerini yakabileceğini söyledi. Ayrıca bu işlem sırasında aynı zamanda saç derisi de hasar alır. Saç derisinde kabuklanma egzama ve kepeklenme yaşanır.

Saç rengini açtırmanın en iyi yolunun papatya suyu ve güneş ışığı olduğunu hatırlatan uzmanlar, ejderha sarısı olmazsa bile saç tonunuzda farklılığa neden olabileceğini söyledi. Doğal yollarla saçta hem beslenme hem ton değişim yaşanmış olur.

PAPATYA SUYUYLA SAÇ AÇMA;

Bir tencerenin içerisinde iki avuç dolusu papatya ve bir kaşıkta ısırgan otu atın. Yaklaşık yarım saat kaynayan suyu süzün. Her banyo da son durulama da saçınıza dökün. Yaklaşık yarım saatte güneşte beklerseniz. Saç rengi doğal yolla açılır. Ayrıca vücuttaki istenmeyen tüylerde de sararma meydana gelebilir.

Evde kaş kalınlaştırmanın en etkili iki yolu! Bir damlası kılları gür çıkartıyor