Son günlerde gündem olan ve merak uyandıran bir meyve olan ejder meyvesi hakkında bilinmeyenler oldukça merak ediliyor. Asya ve Güney Amerika’da popüler olan ejder meyvesi son zamanlarda ülkemizde de merak ediliyor. Büyük bir ilgi gören ejder meyvesi maliyeti yüksek olmasından dolayı çok sık tüketilmiyor.
EJDER MEYVESİ NEDİR ?
Ejder meyvesinin anavatanı Asya ve Güney Amerika’dır. Tropikal bir meyvedir. Ejder meyvesi dragon fruit, pitaya, çilek armudu, pitahaya ve kaktüs meyvesi olarak da bilinir. İlk olarak Vietnam’da üretilen meyve zamanla bütün dünyaya yayılmıştır. Son dönemlerde ülkemizde de büyük ilgi görmektedir ve Türkiye’de de üretilmeye başlanmıştır. Faydalarının öğrenilmesi ile insanlarda pitaya nedir ve pitaya faydaları nelerdir merakını uyandırdı.
EJDER MEYVESİ FAYDALARI
Bol besin ve mineral içeren pitaya gözleri güçlendirir.
Kültürümüze henüz yabancı olan pitaya farklı görüntüsü ile ilk başta akla ejder meyvesi nasıl yenir sorusunu getiriyor. Ejder meyvesi çiğ olarak yenebilir. Pitaya’yı yemek için keserek etli yüzeyinin çıkarılması gerekir. Ejder meyvesinin kesilmiş hali çekirdeklerindeki benzerlik nedeniyle kiviye benzetilir. Çıkarılan etli kısım çiğ tüketilebilir. Hafif tatlıdır ve düşük kalorilidir. Tatlı meyvelerle yenmesi tavsiye edilen meyve fındık tadı verir ve çıtırdır. Lipidler yönünden oldukça zengin bir meyvedir.
Ayrıca ejder meyvesi çiçekleri de yenebilir ve çiçeklerinden çay yapılabilir. Meyvenin kabuğu yenmez. Hatta kesinlikle yenmemelidir.