Egusi çorbası tarifi! MasterChef izleyenler Afrika lezzetini merak etti

MasterChef izleyenler Egusi çorbası tarifini araştırıyor. Afrika'ya özgü olan egusi çorbasının yapımında en temel malzeme ıspanak, karides ya da sığır eti kullanılıyor. Tarifler malzemeye göre değişebiliyor. Öğütülmüş egusi tohumları da tarifi başka bir boyuta taşıyor. İşte MasterChef izleyenlere egusi çorbası tarifi…

Farklı çorba arayanlar MasterChef'te yarışmacıların yaptığı egusi çorbası tarifini araştırıyor. İşte doyurucu Afrika çorbası olan egusinin yapılışı...

EGUSİ ÇORBASI MALZEMELER

¾ su bardağı kabak çekirdeği

1 ½ pound küp doğranmış dana eti güveç eti

Tadına göre tuz

Yarım su bardağı fıstık yağı

2 büyük doğranmış domates

1 küçük doğranmış soğan

2 çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış biber

2 taze karides, soyulmuş ve bağırsakları alınmış

Bir kase domates sosu

Yarım su bardağı su

3 yemek kaşığı domates salçası

1 demet yıkanmış ve doğranmış taze ıspanak

EGUSİ ÇORBASI TARİFİ

Tohumları ya da çekirdekleri bir blendera koyun; karışım toz haline gelene kadar 30 ila 40 saniye karıştırın. Bir kenara koyun.

Eti lokma büyüklüğünde doğrayın; tuzla tatlandırın.

Büyük bir tencerede yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Sığır etini sıcak yağda 3 ila 5 dakika, kahverengi olana kadar ama tamamen pişene kadar pişirin.

Domatesleri, soğanı ve biberleri bir blender'a koyun; pürüzsüz olana kadar yaklaşık 30 saniye karıştırın. Domates karışımını dana etine karıştırın; ateşi orta-düşük seviyeye düşürün ve kapatın. Et yumuşayana kadar 40 ila 50 dakika pişirin.

Karidesleri, domates sosunu, suyu ve domates salçasını ekleyip 10 dakika pişirin.

Ispanağı ve toz tohumları ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kıvama gelince çorba hazır. Afiyet olsun...

Yanlışlıkla küflü salça ve peynir yerseniz ne olur?