Tatlı krizine ev yapımı çözüm: Ege usulü kaşık helvası tarifi

Ege yöresine ait farklı ve yaratıcı bir lezzet olan kaşık helvası sadece Ege’de değil, birçok yörede seviliyor. Farklı bir lezzet olan “Ege usulü kaşık helvası nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı tarifimizde…

Ege bölgesinin nadide lezzetlerinden olan kaşık helvası küçük büyük herkesin severek yediği bir lezzettir. Kaşık helvası sadece Ege’de değil birçok yörece sevilen bir tattır. “Ege usulü kaşık helvası nasıl yapılır?”  sorusunun yanıtı tarifimizde…

EGE USULÜ KAŞIK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

250 g un

100 ml zeytinyagˆı
120 g tereyagˆı
S¸ERBETI IÇIN

400 g toz s¸eker

1 lt su
EGE USULÜ KAŞIK HELVASI NASIL YAPILIR

Su ve s¸ekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın.
Tencereye o¨nce yagˆları, sonra unu koyup yavas¸ yavas¸ unun kokusu c¸ıkana kadar ve rengi ac¸ık kahverengi bir renk olana kadar kavurun.
Ilık s¸erbeti ekleyip karıs¸tırın ve koyulas¸ana kadar pis¸irip ocaktan alın.
10 dakika dinlendirip, kas¸ık ile s¸ekil vererek servis tabagˆına aktarın.
Isterseniz ic¸ine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.